Preskocit navigáciu

1. ročník diaľkového pochodu FATRA MARCH – Memoriál rotmajstra Pavla Dzivého


1. ročník diaľkového pochodu FATRA MARCH – Memoriál rotmajstra Pavla Dzivého  

Dňa 21. augusta 2013 sa v Prápore výcviku Martin uskutoční 1. ročník diaľkového pochodu FATRA MARCH. Týmto podujatím si chcú príslušníci Práporu výcviku uctiť pamiatku ich zosnulého kolegu rtm. Pavla Dzivého, ktorý dňa 21.8.2011 zahynul na expedícii v Himalájach.

Pochod bude vykonaný v Národnom Parku Malá Fatra a vedie z obce Zázrivá, časti Petrová, po celom hrebeni Krivánskej Malej Fatry až do obce Strečno. Celková dĺžka pochodu je 35,6 km a celkové prevýšenie 2624 m. Podmienkou pre splnenie úloh podujatia je absolvovať tento pochod do 12 hodín, ako aj absolvovanie celej trasy a dosiahnutie všetkých kontrolných bodov.

Podujatie si vyžaduje vysokú úroveň fyzických schopností, znalosť pohybu v horskom teréne, ako aj vysokú psychickú odolnosť. 

Prápor výcviku Martin zabezpečí všetky potrebné náležitosti a podmienky (strava, ubytovanie, voda počas pochodu, zdravotnícke zabezpečenie na kontrolných bodoch) pre vykonanie tohto podujatia.

Podujatie je organizované v rámci OS SR a môžu sa ho zúčastniť profesionálni vojaci po zaslaní prihlášok a po dohovore s riadiacim podujatia.

Pokiaľ máte dobrú kondíciu, ste silní, vytrvalí a máte radi výzvy, príďte si aj vy zmerať sily s ostatnými záujemcami na tomto náročnom podujatí. Dokážte, že ste psychicky a fyzicky zdatní, a že dokážete zvládnuť nástrahy a náročnosť ťažkého terénu Malej Fatry.

Viac informácií je možné nájsť v pozvánke na podujatie.

 Externé odkazy FATRA MARCH 2012:

http://www.ulozto.sk/xEAjc6g/fatra-march-2012-mpg

http://www.prapv.mil.sk/index.php?ID=28455

 



Autor: pplk.Ing.Ladislav KISEL - Dátum: 07.08.2013
Čítanosť: 15488
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share