Preskocit navigáciu

Športový úspech príslušníka ČS PSR


Športový úspech príslušníka ČS PSR
V dňoch 9. – 10. októbra sa v rakúskom meste Imst uskutočnil 21. ročník medzinárodnej súťaže v silovom trojboji s názvom Danube Cup 2015. Slovensko na prestížnom športovom podujatí vzorne reprezentoval aj dvadsaťsedemročný rodák z Ružindola, príslušník Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky desiatnik Peter Zachar.

Hodiny strávené v posilňovni sa talentovanému mladíkovi aj tento krát zúročili a mladý trojbojár pod vedením trénera najúspešnejšieho športového klubu v silovom trojboji na Slovensku ŠK SPC Častá Pavla Kovalčíka získal vo váhovej kategórii nad 120 kg vynikajúce 3. miesto. Nádejný trojbojár dokázal vo všetkých disciplínach prekonať svoj osobný rekord a celkovo zodvihnúť neuveriteľných 800 kg (drep 315 kg, tlak na lavičke 200 kg a mŕtvy ťah 285 kg.)

Charizmatický tréner Pavol Kovalčík krátko po súťaži v rozhovore zdôraznil: ,,Ako tréner zaoberajúci sa silovým trojbojom 25 rokov v zmysle Fair Play som veľmi rád, že aj Peter patrí medzi tých obdivuhodných športovcov, ktorí z čistého športového srdca posúvajú svoje hranice výkonnosti poctivou drinou.

Podľa vyjadrenia trénera Kovalčíka je Peter výborný mladý športovec, ktorý má obrovský potenciál sa neustále zlepšovať. ,,Silnou stránkou Petra je jeho tréningová disciplína, tá mu je daná a to je veľmi silná zbraň. Je prirodzene urastenej postavy s dominantnými stehnami, čo je ďalšie plus pre silové športy. Treba spomenúť aj jeho veselú povahu čo je v ťažkom silovom športe taktiež veľká výhoda. Je treba sa vyrovnať s rastúcim tlakom na psychiku hlavne v záverečnej fáze súťažného cyklu, zdôraznil Kovalčík.

V utorok 13. októbra desiatnikovi Zacharovi k dosiahnutému športovému úspechu osobne zablahoželal veliteľ Čestnej stráže prezidenta SR plukovník Miroslav Ištván.
 


Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: Archív ŠK SPC Častá - Dátum: 14.10.2015
Čítanosť: 4202
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share