Modré barety sa pripravujú na inšpekciu


Modré barety sa pripravujú na inšpekciu

Dňa 2. októbra 2017 sa v operácii UNFICYP uskutočnil prvý medzinárodný nástup pod velením nového veliteľa Sektoru 4 podplukovníka Jaroslava Marka. Počas nástupu veliteľ zhodnotil úlohy predchádzajúceho mesiaca, ktoré boli splnené a zároveň upozornil na dôležitosť úloh, ktoré príslušníkov Sektoru 4 čakajú v nasledujúcom mesiaci.

Tak ako zdôraznil veliteľ, po prvotnom výcviku a osvojení si operačných úloh, čaká celý sektor inšpekcia z úrovne veliteľa UNFICYP (Force Commander). Tá má za cieľ preveriť pripravenosť príslušníkov sektoru na pôsobenie v operácii a preto sa radí k najdôležitejším úlohám nadchádzajúceho obdobia. Veliteľ preto upozornil všetkých vojakov na zodpovedný prístup k plneniu stanovených úloh a zároveň vyjadril presvedčenie, že po vyhodnotení preverenia bude môcť byť na vojakov pod jeho velením právom hrdý.

V závere nástupu vykonali príslušníci Sektoru 4 slávnostný pochod, po ktorom boli z úrovne veliteľa podplukovníka Marka ocenení vybraní profesionálni vojaci zo všetkých kontingentov pamätným certifikátom. Ten im bol udelený za ich angažovanosť a profesionálny prístup pri plnení úloh.


Modré barety sa pripravujú na inšpekciuModré barety sa pripravujú na inšpekciuModré barety sa pripravujú na inšpekciuModré barety sa pripravujú na inšpekciuModré barety sa pripravujú na inšpekciuModré barety sa pripravujú na inšpekciuModré barety sa pripravujú na inšpekciuModré barety sa pripravujú na inšpekciu

Autor: UNFICYP - Sektor 4 , Foto: UNFICYP - Sektor 4 - Dátum: 06.10.2017
Čítanosť: 4675
Verzia pre tlač

Skočiť na menu