Bilaterálne stretnutie náčelníkov Generálnych štábov OS SR a AČR


Bilaterálne stretnutie náčelníkov Generálnych štábov OS SR a AČR

Náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl Slovenskej republiky generálporučík Daniel Zmeko absolvoval v dňoch 12.-13. septembra v Prahe bilaterálne stretnutie s náčelníkom Generálneho štábu AČR generálporučíkom Alešom Opatom.

                Rokovanie bolo zamerané na možné zapojenie do spoločných  výcvikových aktivít v budúcom roku a spolupráce špeciálnych síl. Rovnako sa generáli informovali o prebiehajúcich modernizačných projektoch a blížiacich sa oslavách dejinných udalostí, ktoré pripomínajú našu spoločnú minulosť, na ktorých sú položené základy našich armád. Sté výročie vzniku Československa a zároveň Martinskej deklarácie bude príležitosťou na prezentáciu ozbrojených síl na oboch brehoch rieky Morava.

                „Dnešné rokovanie potvrdilo naše nadštandardné vzťahy, ktoré sú na pravidelnej báze potvrdzované spoločnými výcvikovými aktivitami, ako aj vzájomnou podporou pri nasadení našich vojakov v krízových oblastiach sveta“, skonštatoval generálporučík Zmeko.


Bilaterálne stretnutie náčelníkov Generálnych štábov OS SR a AČRBilaterálne stretnutie náčelníkov Generálnych štábov OS SR a AČRBilaterálne stretnutie náčelníkov Generálnych štábov OS SR a AČRBilaterálne stretnutie náčelníkov Generálnych štábov OS SR a AČRBilaterálne stretnutie náčelníkov Generálnych štábov OS SR a AČRBilaterálne stretnutie náčelníkov Generálnych štábov OS SR a AČRBilaterálne stretnutie náčelníkov Generálnych štábov OS SR a AČRBilaterálne stretnutie náčelníkov Generálnych štábov OS SR a AČRBilaterálne stretnutie náčelníkov Generálnych štábov OS SR a AČRBilaterálne stretnutie náčelníkov Generálnych štábov OS SR a AČRBilaterálne stretnutie náčelníkov Generálnych štábov OS SR a AČRBilaterálne stretnutie náčelníkov Generálnych štábov OS SR a AČRBilaterálne stretnutie náčelníkov Generálnych štábov OS SR a AČRBilaterálne stretnutie náčelníkov Generálnych štábov OS SR a AČRBilaterálne stretnutie náčelníkov Generálnych štábov OS SR a AČRBilaterálne stretnutie náčelníkov Generálnych štábov OS SR a AČR

Autor: OOd NGŠ , Foto: AČR - Dátum: 13.09.2018
Čítanosť: 6160
Verzia pre tlač

Skočiť na menu