Preskocit navigáciu

Francúzsky prezident po prvýkrát na Slovensku


Francúzsky prezident po prvýkrát na Slovensku

V rámci 100. výročia vzniku Československa pricestoval v piatok 26. októbra na pracovnú návštevu Slovenska francúzsky prezident Emmanuel Macron. Oficiálna návšteva začala vzdaním neúplných pôct (tzv. špalier) na letisku M. R. Štefánika v Bratislave pod velením mjr. Ing. Davida Kejdanu. Na prednom nádvorí Grasalkovičovho paláca, prezidenta Macrona privítali chlebom a soľou. V Prezidentskom paláci prijal Francúzskeho prezidenta Emanuela Macrona prezident SR Andrej Kiska.

Po uvítacom programe nasledovali bilaterárne rozhovory.


Plné pocty počas oficiálnej návštevy francúzskeho prezidenta na Slovensku zabezpečili na vysokej profesionálnej úrovni príslušníci Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky pod velením zástupcu veliteľa útvaru podplukovníka Jána Krajčoviča.


V okolí prezidentského paláca sa zhromaždili davy ľudí, ktorí prišli pozdraviť francúzskeho prezidenta.



Francúzsky prezident po prvýkrát na SlovenskuFrancúzsky prezident po prvýkrát na SlovenskuFrancúzsky prezident po prvýkrát na SlovenskuFrancúzsky prezident po prvýkrát na SlovenskuFrancúzsky prezident po prvýkrát na SlovenskuFrancúzsky prezident po prvýkrát na SlovenskuFrancúzsky prezident po prvýkrát na Slovensku

Autor: kpt. Ing. Andrea Šantorová , Foto: kpt. Ing. Andrea Šantorová - Dátum: 26.10.2018
Čítanosť: 2840
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share