74. výročie oslobodenia koncentračného tábora v Mauthausene


74. výročie oslobodenia koncentračného tábora v Mauthausene

V nedeľu 5. mája 2019 sa uskutočnila pietna spomienka pri príležitosti 74. výročia oslobodenia koncentračného tábora v hornorakúskom meste Mauthausen.
V jednom z najkrutejších koncentračných táborov bolo okrem množstva väzňov z krajín východnej Európy väznených aj približne 8000 Slovákov a Čechov, oslobodenia tábora sa však dožila sotva polovica. Medzi najznámejších väzňov patril budúci československý prezident Antonín NOVOTNÝ.
Príslušníci Čestnej stráže OS SR, ktorí sa zúčastňujú aktivity po mnohé roky, prispeli k dôstojnému zabezpečeniu pietnej spomienky.


74. výročie oslobodenia koncentračného tábora v Mauthausene 74. výročie oslobodenia koncentračného tábora v Mauthausene 74. výročie oslobodenia koncentračného tábora v Mauthausene 74. výročie oslobodenia koncentračného tábora v Mauthausene 74. výročie oslobodenia koncentračného tábora v Mauthausene 74. výročie oslobodenia koncentračného tábora v Mauthausene 74. výročie oslobodenia koncentračného tábora v Mauthausene 74. výročie oslobodenia koncentračného tábora v Mauthausene 74. výročie oslobodenia koncentračného tábora v Mauthausene 74. výročie oslobodenia koncentračného tábora v Mauthausene 74. výročie oslobodenia koncentračného tábora v Mauthausene

Autor: rtn. Adolf MIKŠÍK , Foto: slob. Martin ČELIGA - Dátum: 06.05.2019
Čítanosť: 3281
Verzia pre tlač

Skočiť na menu