Preskocit navigáciu

Minister Lajčák si uctil pamiatku zosnulých vojakov v operácii UNFICYP


Minister Lajčák si uctil pamiatku zosnulých vojakov v operácii UNFICYP

V utorok, 11. júna, navštívil veliteľstvo jednotky SLOVCON UNFICYP v Kempe gen. M.R. Štefánika vo Famaguste Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák s delegáciou.

J. E. Miroslav Lajčák, vojenská veliteľka vojenskej operácie UNFICYP - Force Commander-ka generálmajorka Cheryl Pearce ako aj veľvyslanec SR na Cypre J. E. Ján Škoda sa hneď po príchode zúčastnili na pietnom akte kladenia vencov k symbolickým pomníkom profesionálnych vojakov, ktorí tragicky zahynuli počas ich pôsobenia vo vojenskej operácii UNFICYP, rotného Miroslava H. († jún 2004), slobodníka Alexandra Š. († október 2008). Pietnu atmosféru umocňovala početná prítomnosť príslušníkov SLOVCON a duchovné slovo kaplána slovenského kontingentu poručíka Ľuboša Kohúta.

Ďalším bodom programu návštevy bol operačný brífing, kde veliteľ jednotky SLOVCON podplukovník Vladimír Smolej a náčelník operačného oddelenia kapitán Stanislav Vaník spolu s ostatným kľúčovým personálom SLOVCON-u informovali ministra a členov delegácie o histórii operácie UNFICYP, o úlohách a mandáte operácie a o samotnom pôsobení slovenských vojakov vo vojenskej operácii. Pán minister poďakoval profesionálnym vojakom slovenského kontingentu UNFICYP za príkladne odvedenú prácu a skvelú reprezentáciu Slovenska v prostrední OSN. Zápis do kroniky, spoločná fotografia a neformálny obed dali bodku za významnou návštevou u modrých baretov.


11112222

Autor: Sektor4 -UNFICYP , Foto: rtn. Katarína Záhorská - UNFICYP/ HQ - Dátum: 17.06.2019
Čítanosť: 7369
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share