Preskocit navigáciu

Sanitári počas núdzového stavu začali plniť úlohy v Ústrednej vojenskej nemocnici


Sanitári počas núdzového stavu začali plniť úlohy v Ústrednej vojenskej nemocnici

Prvých 40 sanitárov počas núdzového stavu, ktorých výcvik v ostatných týždňoch prebehol v martinskej Základni výcviku a mobilizačného doplňovania, začalo od dnes plniť úlohy v Ústrednej vojenskej nemocnici SNP v Ružomberku.

„Na začiatku apríla sme pod odborným vedením špecialistov Úradu hlavného lekára OS SR v troch cykloch pripravili 147 profesionálnych vojakov nezdravotníckych odborností. Výcvik a príprava podľa učebných programov schválených ministerstvom zdravotníctva teoreticky pripravili frekventantov na plnenie úloh počas núdzového stavu v štátnych zdravotníckych zariadeniach, domovoch sociálnych služieb ako aj v určených karanténnych priestoroch ozbrojených síl,“ uviedol štábny nadrotmajster Viliam Machara, hlavný zdravotník OSSR.
Na základe požiadavky ÚVN Ružomberok sa stavy personálu nemocnice dnešným dňom doplnili o profesionálnych vojakov, pripravených plniť úlohy na rôznych oddeleniach nemocnice. „Po teoretickej príprave, sa tak vojaci dostávajú priamo do aplikačnej praxe“, dodal na záver Machara.

Ozbrojené sily aj dnes nasadili 850 vojakov na plnenie rôznych úloh od asistencie policajnému zboru, cez rôzne druhy prepráv a zabezpečenia karanténnych miest až po úlohy odberov vzoriek v marginalizovaných komunitách a dohľadu nad dodržiavaním karantény v uzavretých komunitách.



Autor: OOd NGŠ , Foto: archív - Dátum: 20.04.2020
Čítanosť: 7668
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share