Preskocit navigáciu

Príslušníci veliteľstva vzdušných síl opäť pomáhali deťom


Príslušníci veliteľstva vzdušných síl opäť pomáhali deťom

Ani tento rok nezabudli príslušníci veliteľstva vzdušných síl zo Zvolena v súvislosti s Medzinárodným dňom detí na tie ratolesti, ktoré nielen v tento sviatok, ale bohužiaľ aj počas roka, musia tráviť časť svojho detstva za bránami Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Banskej Bystrici. Už po 19. krát sa vo veliteľstve podarilo zorganizovať finančnú zbierku pre Základnú školu, ktorá sídli v tejto nemocnici.

Z dôvodu bezpečnostných opatrení súvisiacich s COVID-19, navštívil ZŠ dňa 18. júna 2020 len náčelník oddelenia spravodajstva a elektronického boja. Keďže každoročné stretnutie a beseda s chorými deťmi nemohla byť tento rok vykonaná, stretol sa len s pedagogickým personálom ZŠ. Ani tentokrát neprišiel naprázdno. Na základe dobrovoľnej finančnej zbierky odovzdal v mene príslušníkov veliteľstva darčeky a pomôcky, z ktorých si deti s pomocou učiteliek vytvárajú kreatívne výrobky a tak aspoň na chvíľu odvedú svoje myšlienky od nemocničného prostredia.

Cieľom tohto dobrovoľného a láskavého činu bolo aspoň takto pomôcť zľahčiť rany osudu a vyvolať úsmev na tvárach, poznačených nezaslúženou bolesťou a trápením.

Deti na oplátku darovali príslušníkom veliteľstva množstvo darčekov, ktoré sami vlastnoručne vyrobili.

Všetkým príslušníkom veliteľstva vzdušných síl, ktorí prispeli do finančnej zbierky, patrí veľké a úprimné poďakovanie všetkých detí a pedagogického personálu ZŠ.



Autor: vvzs , Foto: vvzs - Dátum: 22.06.2020
Čítanosť: 4946
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share