Preskocit navigáciu

CVIČENIE FORCE PROTECTION BURNING WALL


CVIČENIE FORCE PROTECTION BURNING WALL
V rámci prípravy na TACEVAL prebehlo V dňoch 20. – 22.4.2010 v brigáde velenia, riadenia a prieskumu v poradí už tretie cvičenie s názvom „BURNING WALL“.
 
Ako aj pri predchádzajúcich cvičeniach s týmto názvom, nosnou témou bolo plnenie vybraných úloh obrany, ochrany a logistického zabezpečenia Strediska riadenia a uvedomovania (CRC) na pozadí prebiehajúceho syntaxového cvičenia TATRA FREEDOM, ktoré preverilo reakciu a činnosť pohotovostných zmien pri riešení neštandardných činností vo vzdušnom priestore v čase mieru, krízy a vojny. Rovnako, cieľom bolo preveriť dodržanie časových noriem stanovených pre uvádzanie do pohotovosti, systém prenikania signálov, rozkazov a nariadení, precvičiť a preveriť činnosť skupiny velenia (Battle Staff) pri riešení širokého spektra krízových a neštandardných situácií a ohrození. Scenár cvičenia zahŕňal napr. fotografovanie a pozorovanie objektu kasární SNP, nález nevybuchnutej munície, demoralizujúceho letáku, snahu o infiltráciu a útoky militantnej a teroristickej skupiny, neoprávnený vstup do objektu kasární SNP, haváriu vozidiel s ekologickými následkami, kontaminovanú vodu, likvidáciu požiaru, evakuáciu rôznych priestorov atď. Po prvý krát bol do cvičenia zahrnutý incident „Demonštrácia“ Prvýkrát boli počas cvičenia použité prostriedky simulačnej technológie Miles 2000, čo výrazne pomohlo zreálniť nácvik príslušníkov obrany a ochrany.
 

CVIČENIE FORCE PROTECTION BURNING WALLCVIČENIE FORCE PROTECTION BURNING WALLCVIČENIE FORCE PROTECTION BURNING WALLCVIČENIE FORCE PROTECTION BURNING WALLCVIČENIE FORCE PROTECTION BURNING WALLCVIČENIE FORCE PROTECTION BURNING WALLCVIČENIE FORCE PROTECTION BURNING WALL

Autor: npor. Ing. Radovan Čulák , Foto: npor. Ing. Jozef Drdol - Dátum: 26.04.2010
Čítanosť: 17499
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share