Preskocit navigáciu

Pomoc pri povodniach príslušníkmi Brigády velenia, riadenia a prieskumu Zvolen


Pomoc pri povodniach príslušníkmi Brigády velenia, riadenia a prieskumu Zvolen
Počas povodňovej situácie na strednom Slovensku už v noci 1.6.2010 bola vyslaná prvá záchranná skupina profesionálnych vojakov do oblasti Neresnica pri Zvolene, kde sa nebezpečne dvíhala hladina rieky Neresnica. Následne po zhoršení poveternostných podmienok a neustálych dažďoch sa povodňová situácia začala vyhrocovať na ďalších riekach južného a stredného Slovenska. Záchranné skupiny v dňoch 1. – 3. 6. 2010 v pravidelných intervaloch neustále pomáhali obyvateľom postihnutých území v počte 127 vojakov. Príslušníci veliteľstva brigády, prRLPs a roty podpory velenia, ktoré majú sídlo priamo vo Zvolene zasahovali v obci Prša. Ťažkú situáciu riešil veliteľ 3. roty prRLPs v Ožďanoch, ktorého jednotka pomáhala v obciach Pavlovce, Cakov, obec Gemer, Jesenské, Rimavská Seč, Veľký Plh, Vádor, Bátka, Rakytník, Uzovská Panica, Gemerská Panica. Vojaci tejto jednotky sa rozhodli odmenu, ktorú mali dostať za pomoc pri povodniach venovať rodinám zaplavených obcí – spolu sa jednalo sumu 1 200 eur. V Trstenej zasahovali príslušníci 4. roty prRLPs Močiar.
Príslušníci Brigády velenia, riadenia a prieskumu sú aj naďalej pripravení pomáhať obyvateľom Slovenska v krízových situáciách. 

povodne a bvrpspovodne a bvrpspovodne a bvrpspovodne a bvrpspovodne a bvrpspovodne a bvrpspovodne a bvrpspovodne a bvrpspovodne a bvrpspovodne a bvrpspovodne a bvrpspovodne a bvrps

Autor: rtn. Jana LAURINCOVÁ , Foto: rtn. Martin BOHÁČ, čat. Aleš MUCHA - Dátum: 21.06.2010
Čítanosť: 21157
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share