Preskocit navigáciu

Príslušníkom Vrtuľníkového krídla v Prešove nie sú ľahostajné osudy kolegov


Príslušníkom Vrtuľníkového  krídla v Prešove nie sú ľahostajné osudy kolegov

Tohtoročný ničivý živel v podobe valiacej sa vody si vybral svoju krutú daň medzi civilným obyvateľstvom a bohužiaľ neobišiel ani tých, ktorí zachraňujú a pomáhajú v mnohých prípadoch a vždy, keď to široká verejnosť potrebuje a pomoc môže prísť jedine zo vzduchu.
Veliteľ Vrtuľníkového krídla generálplukovníka Jána Ambruša v Prešove plukovník gšt. Miroslav Korba preto v rámci svojho útvaru inicioval zbierku, ktorej cieľom bolo finančne pomôcť práve tým profesionálnym vojakom a zamestnancom, ktorých povodne zasiahli hlavne v podobe zničenia, či poškodenia ich obydlí.
S tými, ktorých sa povodne dotkli najviac sa veliteľ krídla stretol osobne, pričom sa zaujímal hlavne o následky, ktoré živel so sebou priniesol.
„Uvedomujem si, že ste práve tí, ktorí sa ako prví podieľate na záchrane majetku a životov ľudí, ktorým pomoc môže prísť mnohokrát jedine v podobe zvuku rotorov vrtuľníkov. Viem, že sa na Vás môžem spoľahnúť a že ste aj na úkor svojho voľného času ochotní kedykoľvek prísť zasiahnuť a preto mi dovoľte, aby som Vám odovzdal výťažok zo zbierky, ktorou vaši kolegovia vyjadrili svoju spolupatričnosť a to, že ľudia od vrtuľníkového letectva tvorili vždy jeden tím, ktorý kráča za spoločnou vecou.“ konštatoval veliteľ krídla plukovník Korba.


presov zbierkapresov zbierkapresov zbierkapresov zbierka

Autor: vk Prešov , Foto: vk Prešov - Dátum: 08.09.2010
Čítanosť: 12243
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share