Preskocit navigáciu

Pietna spomienka v Nitre


Pietna spomienka v Nitre

Dňa 2. novembra 2010 sa za účasti veliteľa 12. mechanizovaného práporu pplk. Zoltána Iboša a zástupcu veliteľa protilietadlovej raketovej brigády pplk. Jozefa Paňka, konala pietna spomienka pri Pomníku zosnulých vojakov na misiách, kde prítomní vzdali hlbokú úctu a hold všetkým vojakom, ktorí stratili svoj život pri plnení dôležitých úloh v zahraničných misiách.
Spomienkový akt pokračoval modlitbovou spomienkou na Vojenskom cintoríne v Nitre. Úvodom vojenský duchovný por. Jozef Michňák v krátkosti oboznámil prítomných s históriou cintorínu barakovej epidemiologickej nemocnice, ktorého vznik sa datuje v rokoch 1914 – 1915. Nachádza sa tu 750 hrobov vojenských zajatcov rôzneho vierovyznania. Dominantou cintorínu je socha vojaka – dielo J. Bártfaya z roku 1924 postavená na hrobe vojenského kuráta (kňaza) kapitána Zdráleka.
Na záver pietnej spomienky vojenský duchovný celebroval svätú omšu v kaplnke sv. Cyrila a Metoda v protilietadlovej raketovej brigáde, kde si zúčastnení pripomenuli pamiatku všetkých zosnulých príslušníkov brigády.

http://www.vvzs.mil.sk/4086/fotogaleria.php?album=367




Autor: plrb , Foto: plrb - Dátum: 03.11.2010
Čítanosť: 13820
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share