Preskocit navigáciu

Pridelenkyňa obrany Francúzska v SR udelila medaily slovenským vojakom


Pridelenkyňa obrany Francúzska v SR udelila medaily slovenským vojakom

Medaily za pôsobenie v operáciách medzinárodného krízového manažmentu a spoluprácu s francúzskou stranou, si dnes 5. novembra 2010 na Generálnom štábe OS SR prevzali z rúk pridelenkyne obrany Francúzskej republiky v SR plukovníčky Christine Poussineauovej siedmi príslušníci slovenských ozbrojených síl.


Na odovzdávaní medailí sa zúčastnil zástupca náčelníka Generálneho štábu OS SR generálmajor Jaroslav Vývlek, riaditeľ Sekcie obrannej politiky, medzinárodných vzťahov a legislatívy Jaroslav Naď a ďalší predstavitelia rezortu ministerstva obrany.


„Tieto medaily, ktoré dnes odovzdám každému z Vás, je ťažké získať pre francúzskych vojakov, Vám ich výnimočne udelil náš minister obrany. Oceňujú vynikajúcich slovenských dôstojníkov, ktorí pracovali v prospech našich partnerských vzťahov, v prospech priateľstva medzi nami. Hrdo noste toto vyznamenanie, tak ako ja som hrdá, že Vám ho môžem v mene Francúzska udeliť,“ povedala dnes plukovníčka Christine Pousssineauová vo svojom príhovore.


Zástupca náčelníka GŠ generálmajor Jaroslav Vývlek sa v mene ozbrojených síl poďakoval za ocenenie našich príslušníkov ozbrojených síl. „Teší nás kvalitné plnenie úloh príslušníkov slovenských ozbrojených síl v zahraničných operáciách. O to viac si vážime, keď práca našich profesionálnych vojakov je ocenená zahraničnými armádami“, povedal vo svojom príhovore generálmajor Vývlek.


Pridelenkyňa obrany Francúzska v SR udelila medaily slovenským vojakomPridelenkyňa obrany Francúzska v SR udelila medaily slovenským vojakomPridelenkyňa obrany Francúzska v SR udelila medaily slovenským vojakomPridelenkyňa obrany Francúzska v SR udelila medaily slovenským vojakomPridelenkyňa obrany Francúzska v SR udelila medaily slovenským vojakomPridelenkyňa obrany Francúzska v SR udelila medaily slovenským vojakomPridelenkyňa obrany Francúzska v SR udelila medaily slovenským vojakom

Autor: OS SR - mjr. Milan Vanga , Foto: MO SR - Michaela Farkašová - Dátum: 05.11.2010
Čítanosť: 20737
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share