Preskocit navigáciu

Pridelenec obrany USA na návšteve VSVaP


Pridelenec obrany USA na návšteve VSVaP
Veliteľ síl výcviku a podpory OS SR generálmajor Peter Vojtek prijal v stredu 10.novembra 2010 v priestoroch veliteľstva síl v Trenčíne pridelenca obrany USA podplukovníka Terry L. Andersona.

Na prvom zdvorilostnom stretnutí v pozícii veliteľa síl predstavil generálmajor Vojtek pridelencovi obrany USA postavenie síl výcviku a podpory v štruktúre Ozbrojených síl SR, v skratke mu objasnil poslanie a úlohy síl a informoval ho o posledných reorganizačných zmenách. Podplukovník Anderson sa živo zaujímal o aktuálne otázky výcviku poddôstojníkov a s generálmajorom Vojtekom diskutoval o rozvoji možnej spolupráce v rámci programu IMET (Internation Military Education and Training). IMET ako grantový program USA zastrešuje pre príslušníkov zahraničných armád absolvovanie kurzov na približne 150 amerických vojenských školách.

Jednalo sa tak o ďalšie z radu zdvorilostných stretnutí, na ktorých veliteľ síl výcviku a podpory prijíma členov vojenského diplomatického zboru akreditovaných v Slovenskej republike.

Pridelenec obrany USA na návšteve VSVaPPridelenec obrany USA na návšteve VSVaPPridelenec obrany USA na návšteve VSVaPPridelenec obrany USA na návšteve VSVaPPridelenec obrany USA na návšteve VSVaP 1

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: sekretariát VSVaP - Dátum: 10.11.2010
Čítanosť: 17810
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share