Preskocit navigáciu

18. výročie vrtuľníkového krídla v Prešove


18. výročie vrtuľníkového krídla v Prešove

Slávnostným nástupom si príslušníci vrtuľníkového krídla generálplukovníka Jána Ambruša v Prešove v piatok 26. novembra 2010 pripomenuli 18. výročie vzniku útvaru.
„Pre mňa, ako veliteľa, vrtuľníkového krídla je nesmiernou cťou, že pri dnešnej slávnostnej príležitosti môžem konštatovať, že letecká základňa, začínajúca pred osemnástimi rokmi svoju činnosť v zložitých podmienkach doslova na zelenej lúke, sa stala dnes ako vrtuľníkové krídlo pevnou súčasťou Vzdušných síl OS SR. Dosahované výsledky v jednotlivých výcvikových rokoch potvrdzujú pripravenosť útvaru plniť úlohy na území SR, v zahraničí v prospech medzinárodného krízového manažmentu a rovnako v prospech širokej verejnosti pri rôznych živelných pohromách“ konštatoval vo svojom príhovore plukovník Korba.
Veliteľ zároveň poďakoval príslušníkom vrtuľníkového krídla za kvalitné plnenie úloh doma i v zahraničí a vyjadril presvedčenie, že krídlo bude aj naďalej plniť všetky úlohy zodpovedne a na profesionálnej úrovni. Taktiež vzdal úctu a hold tým, ktorí už žiaľ nemôžu byť medzi nami.
V rámci slávnostného nástupu, veliteľ krídla odovzdal odznaky technik letectva 1. triedy a tiež pilot 2. a 3. triedy príslušníkom útvaru, ktorí úspešne vykonali triedne skúšky. Vybraným profesionálnym vojakom a zamestnancom plukovník Korba odovzdal pamätné listy.

http://www.vvzs.mil.sk/4086/fotogaleria.php?album=401




Autor: vk , Foto: vk - Dátum: 26.11.2010
Čítanosť: 12598
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share