Preskocit navigáciu

Stretnutie Klubu generálov SR


Stretnutie Klubu generálov SR

Dňa 26. 11. 2010 sa v priestoroch veliteľstva vzdušných síl vo Zvolene a zmiešaného krídla v Sliači uskutočnilo stretnutie príslušníkov Klubu generálov Slovenskej republiky.
V popoludňajších hodinách privítal účastníkov stretnutia v priestoroch Zmiešaného krídla Sliač jeho veliteľ plukovník Vladimír Lisý. V úvodnej prezentácii ich oboznámil s históriou, štruktúrou a poslaním zmiešaného krídla.
Program návštevy pokračoval ukážkou trenažérov lietadiel MiG-29 a L-39, a následnou statickou ukážkou oboch typov. Exkurzia pokračovala prehliadkou zrekonštruovaného letiska, požiarnej zbrojnice a hangáru technickej letky opráv a predpísaných prác.
V závere návštevy si veliteľ krídla a prítomní hostia uctili pamiatku obetí na strane povstaleckých letcov položením kytice k „Pamätníku padlých letcov SNP a spojeneckých misií.“
Po ukončení programu v zmiešanom krídle sa účastníci stretnutia presunuli do priestoru veliteľstva vzdušných síl vo Zvolene, kde ich osobne privítal veliteľ vzdušných síl generálmajor Martin BABIAK.
Program stretnutia pokračoval výročnou členskou schôdzou, v úvode ktorej formou prezentácie oboznámil generálmajor Martin BABIAK všetkých zúčastnených s poslaním a úlohami Vzdušných síl OS SR.
Po skončení oficiálnej časti programu, ktorý trval do večerných hodín, si účastníci spríjemnili záver stretnutia spoločenským posedením v klube veliteľstva vzdušných síl.

http://www.vvzs.mil.sk/4086/fotogaleria.php?album=419

 



Autor: vvzs/zk , Foto: vvzs/zk - Dátum: 02.12.2010
Čítanosť: 14163
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share