Preskocit navigáciu

Výcvik personálu UNFICYP Cyprus 2011


Výcvik personálu UNFICYP Cyprus 2011

Na základe Organizačného nariadenia veliteľa vzdušných síl OS SR od 24. januára 2011 prebieha v priestoroch protilietadlovej raketovej brigády v Nitre odborný výcvik personálu do mierovej misie UNFICYP na Cypre s termínom rotácie marec 2011.
Výcvik začal príhovorom zástupca veliteľa protilietadlovej raketovej brigády pplk. Jozef PAŇKO, ktorý oboznámil účastníkov zamestnania s cieľom, úlohami, témami a programom výcviku. Celkom 129 účastníkov výcviku absolvuje v najbližších dňoch množstvo teoretických a praktických zamestnaní najmä v oblastiach ženijnej, streleckej, topografickej prípravy a tiež prípravy vodičov, ktoré ich pripravia plniť úlohy vyplývajúce z mandátu misie.
Výcvik zaradených profesionálnych vojakov tejto jednotky bude pokračovať spoločným výcvikom, ktorý sa uskutoční v termíne od 31. januára 2011 do 15. februára 2011. Vyvrcholením spoločného výcviku bude kontrolné cvičenie, ktoré preverí, či bude každý jednotlivec schopný plniť náročné úlohy vyplývajúce z jeho funkčného zaradenia tak, aby sa dosiahla potrebná operačná pripravenosť ešte pred nasadením jednotky.

http://www.vvzs.mil.sk/4086/fotogaleria.php?album=447

 



Autor: plrb , Foto: plrb, vvzs - Dátum: 28.01.2011
Čítanosť: 16388
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share