Preskocit navigáciu

V. ročník Memoriálu pplk. ThLic. Michala ŠTANGA v halovom futbale


V. ročník Memoriálu pplk. ThLic. Michala ŠTANGA v halovom futbale

V dňoch 27.–28.1.2011 Veliteľ vzdušných síl OS SR vo Zvolene zorganizoval 5. ročník Memoriálu pplk. ThLic. Michala Štanga v halovom futbale. Memoriál sa konal z poverenia Náčelníka Generálneho štábu OS SR a Štábu pre podporu operácií v spolupráci s Vikariátom Ordinariátu GŠ OS SR už po štvrtýkrát vo Zvolene, kde pplk. ThLic. Michal Štang slúžil najdlhšiu časť svojej vojenskej kariéry. Podujatia sa zúčastnilo 5 družstiev z OS SR.
Futbalový turnaj otvoril Náčelník odboru pre podporu operácií Veliteľstva vzdušných síl OS SR plukovník gšt. Ing. Jaroslav HALUŠKA, PhD. spolu s generálnym vikárom OS SR plk. Mgr. Františkom Počúrekom.
Systém turnaja bol pre nižší počet štartujúcich družstiev určený na spôsob „každý s každým“ v dĺžke trvania zápasov 2 krát 12 minút. O víťazovi turnaja rozhodol celkový počet získaných bodov v celom turnaji.
Víťazom V. ročníka memoriálu sa presvedčivo stalo družstvo Pozemných síl OS SR z VÚ 7945 Rožňava, ktoré „cézarovským spôsobom (prišli-videli-zvíťazili)“ vyhralo všetky svoje zápasy a získalo tak maximálny počet 12 bodov v turnaji.
Náčelník OdPO VVzS plukovník gšt. Ing. Jaroslav HALUŠKA, PhD. odovzdal najlepším trom družstvám vecné ceny a víťaznému družstvu z Rožňavy Putovný pohár Memoriálu pplk. ThLic. Michala ŠTANGA. Súčasťou vyhodnotenia bolo aj odmenenie najlepšieho brankára a najlepšieho strelca turnaja, ktorými sa stali des. Peter Gálik (brankár) z Rožňavy a rtn. Andrej Dubovický (strelec) zo Sliača.
Turnaj zhodnotil generálny vikár OS SR plk. Mgr. František Počúrek slovami: "Memoriál organizujeme už piaty rok, a to na počesť vojakov zosnulých pri tragickej leteckej havárii nad územím Maďarska (v r.2006), medzi ktorými bol aj vojenský duchovný Michal Štang. Prvé tri ročníky sme organizovali vo Zvolene, minulý rok bol turnaj v AOS Liptovský Mikuláš, tento rok sme opäť tu vo Zvolene, kde sa Michal cítil tak doma. Organizácia celého memoriálu v zabezpečení kpt. Mgr. Evalda Čermáka bola bez najmenších nedostatkov a rád ju hodnotím veľmi kladne. Družstvá bojovali zodpovedne a fér za svoje zložky. Hru v rámci pravidiel veľmi zodpovedne strážil rozhodca major Ing. Peter Plavec. Zdravotnícka služba z bvrps Zvolen pod vedením čat. Gregušovej tak nemusela vôbec zasahovať. Na prvých troch miestach skončili tí najlepší, pričom dvojnásobný víťaz (2009, 2010) družstvo Čestnej stráže prezidenta SR z Bratislavy skončilo až na treťom mieste, pretože ho predbehli kompaktnejieí a kľudnejšie hrajúci nováčikovia turnaja z Rožňavy a zo Sliača. V jubilejnom V. ročníku turnaja sršala z víťaza skromnosť a maximálna koncentrácia. Herná pohoda v kombinácii s vysokou kondičnou pripravenosťou všetkých hráčov boli kľúčom k úspechu. Pohár putuje teraz po prvýkrát do Rožňavy a uvidíme, kde skončí v roku 2012.
Ďakujem Vám Všetkým za predvedené športové výkony podané v rámci fair-play.“

Výsledky turnaja :

1. miesto – Pozemné sily → VÚ 7945 Rožňava

2. miesto – Vzdušné sily → VÚ 4977 Sliač

3. miesto – MO SR → Čestná stráž prezidenta republiky Bratislava

4. miesto – Veliteľstvo vzdušných síl OS SR Zvolen

5. miesto – Veliteľstvo síl výcviku a podpory Trenčín

http://www.vvzs.mil.sk/4086/fotogaleria.php?album=451

 
 



Autor: vvzs , Foto: vvzs - Dátum: 03.02.2011
Čítanosť: 15881
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share