Preskocit navigáciu

16. letecký reprezentačný ples vrtuľníkového krídla generálplukovníka Jána Ambruša v Prešove


16. letecký reprezentačný ples vrtuľníkového krídla generálplukovníka Jána Ambruša v Prešove

Honosné priestory historickej budovy Čierneho Orla v Prešove otvorili svoje brány dňa 11. februára 2011, aby privítali účastníkov 16. leteckého reprezentačného plesu vrtuľníkového krídla generálplukovníka Jána Ambruša v Prešove. Pozvaní hostia a každý, komu zvuk rotorov vrtuľníkov nie je cudzí, na tomto veľkolepom podujatí určite nechýbal.
„Dôkazom, že letectvo, letci a profesionálni vojaci nie len z prešovského vrtuľníkového krídla tvoria jeden tím, je nepochybne aj dnešný reprezentačný letecký ples. Po roku sa v priateľskej atmosfére všetci stretávame a vo víre tanca tak môžeme na chvíľu zabudnúť na každodenné povinnosti“ týmito slovami privítal všetkých zúčastnených veliteľ prešovského vrtuľníkového krídla plukovník generálneho štábu Miroslav Korba a zároveň hostiteľ tohto skvelého podujatia.
Na tohtoročnom plese prešovských letcov nechýbali významní hostia. Pozvanie prijal náčelník GŠ OS SR generál Ing. Ľubomír Bulík, CSc., zástupca náčelníka GŠ OS SR generálmajor Ing. Jaroslav Vývlek, veliteľ pozemných síl OS SR generálmajor Ing. Ján Salaganič, zástupca veliteľa vzdušných síl OS SR brigádny generál Ing. Ľubomír Svoboda, veliteľ 2. mechanizovanej brigády plukovník generálneho štábu Ing. Karol Navrátil, náčelník štábu veliteľstva vzdušných síl plukovník generálneho štábu Ing. Jozef Takács, PhD., veliteľ zmiešaného krídla plukovník. Ing. Vladimír Lisý, veliteľ dopravného krídla plukovník Ing. Peter Prokop a ďalší významní hostia.
Tesne po polnoci plukovník Korba vyžrebovaním prvého výhercu otvoril žrebovanie bohatej tomboly, v ktorej nechýbali zaujímavé ceny. Šťastným majiteľom LCD televízora sa stal čestný hosť, bývalý pilot a letecký nadšenec plukovník vo výslužbe Ing. Radomil Peca, ktorý bezprostredne po tomto okamihu avizoval, že táto cena poputuje do niektorého z detských domovov. O tejto milej skutočnosti Vás samozrejme budeme v najbližších dňoch informovať.
Atmosféra večera nepochybne potvrdila skutočnosť, že toto podujatie je jedným z tých, ktoré sa určite oplatí navštíviť. Väčšina účastníkov plesu sa s príjemnými pocitmi rozišla až na svitaní. O rok zase dovidenia priatelia!

http://www.vvzs.mil.sk/4086/fotogaleria.php?album=458

 



Autor: vk , Foto: vk - Dátum: 15.02.2011
Čítanosť: 19586
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share