Preskocit navigáciu

NÁVŠTEVA VELITEĽA PREŠOVSKÉHO KRÍDLA V HERTNÍKU


NÁVŠTEVA VELITEĽA PREŠOVSKÉHO KRÍDLA V HERTNÍKU
Veliteľ vrtuľníkového krídla generálplukovníka Jána Ambruša v Prešove plk. gšt. Ing. Miroslav Korba  navštívil spolu s plk. v. v. Ing. Radomilom Pecom a náčelníkom logistiky mjr. Ing. Teodorom Feketem 23. februára 2011 Integračné zariadenie KOR - GYM, n. o.,
v Hertníku.
Integračné zariadenie je domovom sociálnych služieb, určených pre ľudí s mentálnym a kombinovaným postihnutím bez rozdielu pohlavia a veku. Poskytuje komplexné sociálne služby v oblasti sociálnej starostlivosti.
Táto návšteva bola vykonaná z iniciatívy plk. v.v. Ing. Radomila Pecu, ktorý vyhral televízor v tombole 16. leteckého reprezentačného plesu prešovského vrtuľníkového krídla a rozhodol sa nezištne pomôcť a podarovať túto cenu ľuďom, ktorí to potrebujú viac ako on. V Hertníku na kaštieli návštevu privítala riaditeľka a zároveň jedna zo zakladateľov centra Mgr. Vlasta Blajsková a vedúca úsekov práčovne a pekárne Anna Havrilová. Po vrúcnom privítaní nasledoval krátky program, ktorý si pripravili zverenci centra a na záver ktorého bolo vyslovenie veľkého poďakovania plukovníkovi v. v. Pecovi za takúto nezištnú pomoc ich zariadeniu. Veliteľ Korba spolu s plukovníkom v.v. Pecom poďakovali, za krásne predstavenie a popriali, aby im tento dar dlho a bez problémov slúžil. „Je to naozaj úctyhodný čin a sme radi, že sú medzi nami aj ľudia ktorí vedia, že nie je dôležité mať ale dať“, zaznelo z úst riaditeľky Blajskovej.
Nie je náhoda, že tento dar putoval do Integračného zariadenia v Hertníku, nakoľko vrtuľníkové krídlo generálplukovníka Jána Ambruša v Prešove úzko spolupracuje s týmto zariadením a využíva jeho služby v rámci úseku práčovne. V závere si návšteva prezrela priestory kaštieľa v ktorom títo mladí ľudia žijú a pracujú a taktiež keramickú dielňu, v ktorej vznikajú nádherné práce zverencov centra.

foto1foto1foto1foto1foto2foto2foto2foto2

Autor: vk , Foto: vk - Dátum: 25.02.2011
Čítanosť: 9802
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share