Preskocit navigáciu

Plastic Shock


Plastic Shock

Nultý ročník súťaže plastikových modelárov „Plastic Shock“ a „Memoriál Grahama Wardella“, pilota ktorý tragicky zahynul 6. 6. 1999 pri svojom vystúpení počas leteckých dní SIAD poslednú februárovú sobotu roku 2000, odštartoval sériu úspešných súťažno - výstavných stretnutí plastikových modelárov v priestoroch dopravného krídla Kuchyňa.
Je už tradíciou, že toto podujatie otvára sezónu modelárskych súťaží plastikových modelov na Slovensku.
S myšlienkou organizovať takéto podujatia prišiel vtedajší veliteľ VÚ 4990 Kuchyňa generálmajor Juraj Baránek. V tom čase mal klub plastikových modelárov 21 členov. Vedúcim po odbornej stránke bol poručík Štefan Zemanovič, metodicky krúžok viedla a v súčasnosti stále vedie Anna Nováková.
Vojenská služba má svoje osobitné špecifiká ako napríklad kariérny rast a s ním spojené prevelenie. Napriek tomu, že veľa modelárov zmenilo z tohto dôvodu svoje pracovné pôsobisko, nezabudli a radi sa k činnosti krúžku hlásia a naďalej pomáhajú pri organizácii podujatí.
Za posledných 6 rokov krúžok pracuje v zložení
Vedúci klubu : npor. Ing. Oto Vajs
Členovia : plk. Ing. Peter Prokop
kpt. Ing. Rudolf Chocholáček
npor. Ing. Štefan Lalík
npor. Ing. Július Humaj
nrtm. Erik Mangera

Každoročná stabilná účasť súťažiacich a divákov umožňuje toto stretnutie rozvíjať a obohacovať o nové kategórie, špeciálne ceny, či sprievodný program. Nebolo tomu inak ani v sobotu 26. februára 2011, keď už v poradí 11. ročník súťaže otvoril minister obrany Ľubomír GALKO. Súťažiacich taktiež privítal veliteľ dopravného krídla Kuchyňa plukovník Peter PROKOP za účasti veliteľa Vzdušných síl OS SR generálmajora Martina BABIAKA. Súťaže sa zúčastnili okrem slovenských modelárov aj modelári z Českej republiky. Pre 51 pretekárov so 156 modelmi boli okrem hlavných ocenení pripravené špeciálne ceny a to pohár Veliteľa VÚ 1201 Kuchyňa a taktiež ocenenie Memoriálu Grahama Wardella.
Zorganizovať takéto krásne podujatie by sa nepodarilo bez podpory veliteľov, za čo im zároveň patrí poďakovanie všetkých zúčastnených.

http://www.vvzs.mil.sk/4086/fotogaleria.php?album=470




Autor: por. Zuzana Mitríková , Foto: kpt. Rudolf Chocholáček - Dátum: 01.03.2011
Čítanosť: 16939
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share