Preskocit navigáciu

Slávnostný nástup v Nitre


Slávnostný nástup v Nitre

Začiatok mesiaca je neodmysliteľne spojený s vykonaním nástupu jednotiek protilietadlovej raketovej brigády k vyhodnoteniu plnenia úloh predchádzajúceho mesiaca a oboznámeniu sa s nadchádzajúcimi úlohami. Nebolo to inak ani dňa 7. marca 2011, no predsa bol tento nástup pre všetkých príslušníkov brigády výnimočný.
Veliteľ brigády plukovník Vladimír KOVÁČ vyhlásil Rozkaz prezidenta SR č. 1/2011, ktorým bol brigáde zapožičaný historický názov NITRIANSKA PROTILIETADLOVÁ RAKETOVÁ BRIGÁDA za úspešné nadväzovanie vojenského zväzku na tradície vojenských útvarov dislokovaných v Nitre a čestný názov PROTILIETADLOVÁ RAKETOVÁ BRIGÁDA OBRANCOV TOBRÚKU za dôsledné a nepretržité zabezpečovanie nedotknuteľnosti vzdušného priestoru Slovenskej republiky, za dosahovanie trvalo výborných výsledkov v bojovej príprave a ostrých bojových streľbách, pri plnení cieľov síl, ako aj za aktívnu účasť na humanitárnej pomoci, pri odstraňovaní následkov živelných pohrôm, havárií a katastrof.
Na záver nástupu veliteľ brigády odovzdal certifikáty o udelení odznakov pplk. Jozefovi PAŇKOVI – Zaslúžilý špecialista PVO, mjr. gšt. Jozefovi ČÍŽIKOVI – Technik PVO 1. triedy a kpt. Stanislavovi ŠINTAJOVI – Technik PVO 2. triedy.

http://www.vvzs.mil.sk/4086/fotogaleria.php?album=479

 



Autor: plrb , Foto: plrb - Dátum: 08.03.2011
Čítanosť: 12839
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share