Preskocit navigáciu

Letový výcvik v dopravnom krídle


Letový výcvik v dopravnom krídle

Rozhodnutie, plánovanie , príprava , samotné lietanie a rozbory letovej činnosti. To je základný súhrn opatrení potrebných pre správnu organizáciu letovej činnosti, ktorá je rozhodujúcou úlohou pri plnení každodenných služobných povinností nielen výkonných letcov, ale aj ostatného technického personálu zabezpečujúceho letovú činnosť, či už ide o výcvikové, prepravné alebo špeciálne lety.

Nie je tomu inak ani u dopravného krídla v Kuchyni. Bežný letový deň začína rozhodnutím na letovú činnosť, predletovou prípravou, ktorá zahŕňa nácviky v kabínach, predletové pokyny, nevyhnutné letovodské výpočty, prevádzkyschopnosť leteckej techniky a jej bezporuchovú činnosť počas letu, samotné lietanie a poletový rozbor, kde sa vyhodnocuje jej priebeh a výsledky, hodnotí sa kvalita splnenie letových úloh, uskutočňuje sa rozbor chýb v technike pilotovania, navigácii atď., a určujú sa opatrenia na ich odstraňovanie a predchádzanie.

Samotná letová činnosť je organizovaná podľa potreby vycvičenosti pilotov, či už je to lietanie počas dňa alebo počas noci, za podmienok viditeľnosti (VFR) alebo lietanie podľa prístrojov (IFR), fotolety a v neposlednom rade aj výsadky Výsadkovej a záchrannej služby. Každý výkonný letec musí pred začiatkom leteckého výcviku vykonať pozemnú prípravu na zoskok padákom a samotné zoskoky padákom. Taktiež sa vykonávajú prepravné lety, či už materiálu alebo osôb, nielen na území Slovenska ale aj do zahraničia.

http://www.vvzs.mil.sk/4086/fotogaleria.php?album=484

 



Autor: por. Zuzana Mitríková , Foto: kpt. Rudolf Chocholáček - Dátum: 10.03.2011
Čítanosť: 13164
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share