Preskocit navigáciu

Theodore Sedgwick navštívil martinský Prápor výcviku


Theodore Sedgwick navštívil martinský Prápor výcviku

Veľvyslanec Spojených štátov amerických na Slovensku pán Theodore Sedgwick spolu s pridelencom obrany USA podplukovníkom Terry L. Andersonom a podplukovníkom Johnom D. DuMondom z Úradu obrannej spolupráce v piatok 18. marca 2011 navštívili Prápor výcviku v Martine, na pôde ktorého ich privítal veliteľ síl výcviku a podpory generálmajor Peter Vojtek a veliteľ práporu výcviku podplukovník Roman Petrík.

„Vysoko si vážim spoluprácu a pomoc USA, ktorá dlhé roky trvá a uľahčuje nám prácu. Rady v procesoch, kedy sme sa len rozbiehali a pripravovali plne profesionalizované ozbrojené sily, boli nesmierne cenné,“ zdôraznil v úvode brífingu veliteľ síl generálmajor Vojtek a dodal, že ušetrený čas a finančné prostriedky môžeme teraz naplno využiť v príprave a nasadení našich príspevkov ako plnohodnotný člen NATO. Zástupca veliteľa Práporu výcviku v Martine major Kecsö následne zahraničnej návšteve predstavil výcvikové jednotky Práporu výcviku a detailnejšie hovoril o základných úlohách, poslaní a štruktúre Výcvikovej jednotky vojenských misií i Poddôstojníckej akadémie. Pána Sedgwicka zaujímali výcvikové priestory, kde sa pripravuje kľúčový personál nasadzovaný do operácií medzinárodného krízového manažmentu ale aj učebno-výcvikové zariadenia, v ktorých prebiehajú kariérne kurzy mužstva a poddôstojníkov.

Veľvyslanec USA sa zúčastnil na slávnostnom vyradení frekventantov vstupného poddôstojníckeho kurzu (OR-5) a diskutoval s frekventantmi Vyššieho poddôstojníckeho kurzu (OR-7)a Kurzu veliacich poddôstojníkov rôt (KVPR). V závere návštevy mu veliteľ síl generálmajor Vojtek ako symbol vďaky venoval knihu „V službách vlasti, demokracie a mieru – 15 rokov Ozbrojených síl Slovenskej republiky“ a veliteľ práporu podplukovník Petrík ako spomienku na Turciec knihu fotografií „Martin a okolie“.


Theodore Sedgwick navštívil martinský Prápor výcviku 2Theodore Sedgwick navštívil martinský Prápor výcviku 2Theodore Sedgwick navštívil martinský Prápor výcviku 2Theodore Sedgwick navštívil martinský Prápor výcviku 2Theodore Sedgwick navštívil martinský Prápor výcviku 3Theodore Sedgwick navštívil martinský Prápor výcviku 3Theodore Sedgwick navštívil martinský Prápor výcviku 3Theodore Sedgwick navštívil martinský Prápor výcviku 3Theodore Sedgwick navštívil martinský Prápor výcviku 4Theodore Sedgwick navštívil martinský Prápor výcviku 4Theodore Sedgwick navštívil martinský Prápor výcviku 4Theodore Sedgwick navštívil martinský Prápor výcviku 4

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: šbnrtm. Ľubomír Mihálik - Dátum: 18.03.2011
Čítanosť: 18640
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share