Preskocit navigáciu

Veliteľ pozemných síl navštívil cvičiace jednotky na Lešti


Veliteľ pozemných síl navštívil  cvičiace jednotky na Lešti
 
Spoločný sústredený výcvik pred vyslaním do operácie ISAF v Afganistane, si dnes 30. marca 2011 prišiel osobne skontrolovať veliteľ pozemných síl OS SR generálmajor Ján Salaganič, ktorý zodpovedá za výber a prípravu jednotiek do vojenskej operácie medzinárodného krízového manažmentu ISAF.
 
Výcvik profesionálnych vojakov je vedený pod velením budúceho veliteľa slovenského kontingentu ISAF majora Štefana Acsaia, ktorý spolu so svojou jednotkou bude striedať súčasných príslušníkov OS SR pôsobiacich v Afganistane, v júni tohto roka.
Major Acsai, v úvodnom brífingu generálmajorovi Salaganičovi objasnil hlavné úlohy, ktoré plnia jednotky počas vyvedenia v rámci prípravy pred nasadením. Priamo v teréne  si spoločne prešli jednotlivé stanovištia, kde sa pripravujú príslušníci z 11.mechanizovaného práporu Martin a z ďalších zložiek ozbrojených síl na vyslanie do operácie. Veliteľ pozemných síl sa okrem iného zaujímal i akým spôsobom zvládajú vojaci výcvik a ako sú odborne a materiálne pripravení na plnenie náročných úloh.
 
Výcvik jednotiek do operácie ISAF vychádza z maximálnej miery prispôsobenia sa reálnej situácii v Afganistane, jednotky sú pripravované na ochranu a obranu základne, patrolovanie ako aj na vykonávanie fyzických kontrol osôb a techniky.

Veliteľ pozemných síl navštívil  cvičiace jednotky na LeštiVeliteľ pozemných síl navštívil  cvičiace jednotky na LeštiVeliteľ pozemných síl navštívil  cvičiace jednotky na LeštiVeliteľ pozemných síl navštívil  cvičiace jednotky na LeštiVeliteľ pozemných síl navštívil  cvičiace jednotky na LeštiVeliteľ pozemných síl navštívil  cvičiace jednotky na Lešti

Autor: kpt. Mgr. Lenka BUŠOVÁ , Foto: rtn. Martin ĎURANA - Dátum: 30.03.2011
Čítanosť: 11092
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share