Preskocit navigáciu

Sústredený výcvik personálu UNFICYP


Sústredený výcvik personálu UNFICYP

Protilietadlová raketová brigáda v Nitre pripravuje novú rotáciu príslušníkov mierovej misie UNFICYP na Cypre s termínom september 2011. Je to v poradí druhý výcvik príslušníkov mierovej misie, ktorý útvar zabezpečuje. Za garanta výcviku bol určený zástupca veliteľa protilietadlovej raketovej brigády podplukovník Ing. Jozef PAŇKO, ktorý v pondelok, dňa 11. apríla 2011, oboznámil profesionálov zaradených do mierovej operácie s cieľom a hlavnými úlohami výcviku. Prízvukoval, že cieľom výcviku je zvýšenie komplexnej pripravenosti jednotlivcov a vytvorenie predpokladov na ich nasadenie do mierovej operácie.
Aktuálny sústredený výcvik prebieha do 15. apríla 2011 a je zameraný na prehĺbenie znalostí zo základných bojových zručností. Samotného výcviku sa zúčastňuje 44 profesionálnych vojakov (z toho 5 žien), v hodnostnom zložení 12 dôstojníkov, 20 poddôstojníkov a 12 príslušníkov mužstva.
Všetci účastníci výcviku absolvujú rad teoretických a praktických zamestnaní z taktickej, streleckej, ženijnej, spojovacej, zdravotníckej, topografickej a chemickej prípravy. Za jednotlivé oblasti výcviku je zodpovedný tím 13-tich inštruktorov, ktorí cvičiacim odovzdávajú svoje skúsenosti z pôsobenia v medzinárodných operáciách a poznatky z absolvovaných špeciálnych kurzov.

http://www.vvzs.mil.sk/4086/fotogaleria.php?album=534




Autor: plrb , Foto: plrb, vvzs - Dátum: 14.04.2011
Čítanosť: 13802
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share