Preskocit navigáciu

Súčinnostné cvičenie vojenských hasičských jednotiek vzdušných síl


Súčinnostné cvičenie vojenských hasičských jednotiek vzdušných síl

     V dňoch 19. - 21. apríla 2011 bolo v priestoroch Ústavu špeciálneho zdravotníctva a výcviku MO SR Lešť v požiarno–záchranárskom komplexe Jakub Village vykonané súčinnostné cvičenie vojenských hasičských jednotiek vzdušných síl.

     Cieľom tohto cvičenia bolo prehĺbenie a zosúladenie vojenských hasičských jednotiek a záchranných družstiev pri vykonávaní špeciálnych činností počas záchranných prác hasičských jednotiek ako bolo hasenie požiarov v objektoch, praktické preverenie činnosti a používanie záchranných prostriedkov, záchrana osôb a materiálu, velenie a riadenie zásahu, zabezpečenie dodávky vody pri hasení, súčinnosť pri vzniku mimoriadnych udalosti, upevnenie dôvery a vzájomnej spolupráce medzi príslušníkmi VHJ.

     Cvičenia sa zúčastnilo 25 príslušníkov VHJ vzdušných síl:1x družstvo zk Sliač, 1x družstvo dk Kuchyňa, 1x družstvo vk Prešov, 1x družstvo bvrps Zvolen, 1x družstvo plrb Nitra. Výcvik bol smerovaný na riešenie mimoriadnych udalosti, záchranu a evakuáciu osôb s použitím prostriedkov odborných služieb a záchranu osôb v prípade leteckej nehody v obytnej zóne. Cvičiaci si prakticky vyskúšali hasenie, evakuáciu, triedenie a poskytnutie prvej predlekárskej pomoci a transport zranených z miesta mimoriadnej udalosti.

http://www.vvzs.mil.sk/4086/fotogaleria.php?album=542

 


 



Autor: nrtm. Vladislav ISKERKA , Foto: slob. Vojtech TOTH - Dátum: 21.04.2011
Čítanosť: 12989
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share