Preskocit navigáciu

Slávnostné zhromaždenie veliteľstva vzdušných síl k 66. výročiu víťazstva nad fašizmom


Slávnostné zhromaždenie veliteľstva vzdušných síl k 66. výročiu víťazstva nad fašizmom

Dňa 11. mája 2011 sa uskutočnilo v hlavnej sále Kina Podborová Slávnostné zhromaždenie Veliteľstva vzdušných síl OS SR k 66. výročiu víťazstva nad fašizmom.

Profesionálni vojaci a zamestnanci veliteľstva si vypočuli znenie rozkazu hlavného veliteľa ozbrojených síl - prezidenta Slovenskej republiky, v ktorom bola zdôraznená potreba udržiavania národných a vojenských tradícií a pripomínanie si hrdinstva Slovákov v boji proti fašizmu.

Čestnými hosťami veliteľa Vzdušných síl OS SR boli: prednosta Obvodného úradu vo Zvolene Štefan Schnitzer a zástupcovia primátora mesta Zvolen Alžbeta Staníková a Juraj Družbacký.
Ukončenie 2. svetovej vojny je udalosťou v histórii ľudstva, ktorú je potrebné neustále zdôrazňovať a pripomínať a to nielen v radoch profesionálnych vojakov a zamestnancov. Nevyhnutné je to najmä u generácie mladých ľudí. V jednom z latinských prísloví sa uvádza, že “Sloboda je cennejša ako žlté zlato.” V Programovom vyhlásení vlády Slovenskej republiky na obdobie rokov 2010 – 2014 je možné v súvislostiach aspektov slobody nájsť nasledovné myšlienky: “Zákonnosť a poriadok v štáte a bezpečnosť jeho občanov sú trvalým predpokladom zdravého vývoja každej spoločnosti. Vláda práva a dodržiavanie zákona je základom slobodnej spoločnosti...“ A jednou zo zložiek, ktoré sa podieľajú na zaručení a zabezpečení obrany slobody, nezávislosti, suverenity, územnej celistvosti a zásad demokratického ústavného systému sú Ozbrojené sily Slovenskej republiky.

Generálmajor Martin Babiak odovzdal pri príležitosti pripomenutia si výročia víťazstva nad fašizmom za aktívny rozvoj spolupráce medzi Obvodným úradom Zvolen, Mestom Zvolen a Vzdušnými silami OS SR ďakovné listy: prednostovi Obvodného úradu vo Zvolene Štefanovi Schnitzerovi, zástupkyni primátora mesta Zvolen Alžbete Staníkovej a zástupcovi primátora mesta Zvolen Jurajovi Družbackému. Veliteľ vzdušných síl vo svojom príhovore ocenil okrem vynikajúcej spolupráce civilných a vojenských zložiek v meste Zvolen aj vysoko profesionálny prístup k plneniu náročných úloh pri hasení rozsiahleho lesného požiaru v Starých horách v dňoch 11. – 12. apríla 2011.

Na slávnostný ceremoniál nadviazalo kultúrne vystúpenie Vojenského folklórneho súboru Jánošík, ktoré je profesionálnym reprezentačným telesom ministerstva obrany Slovenskej republiky.

http://www.vvzs.mil.sk/4086/fotogaleria.php?album=555




Autor: mjr. Zdenko Baranec , Foto: Martin Mazor, rtn. Roman Chovanec - Dátum: 12.05.2011
Čítanosť: 27742
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share