Preskocit navigáciu

Medzinárodný výcvik kľúčového personálu pre UNFYCYP


Medzinárodný výcvik kľúčového personálu pre UNFYCYP
V pondelok 6.6.2011 začal u Výcvikovej jednotky vojenských misií (ďalej len VJVM) medzinárodný výcvik kľúčového personálu do mierovej operácie UNFICYP. Týždňový výcvik v Martine absolvuje 34 profesionálnych vojakov. Okrem 8 PrV ozbrojených síl Slovenskej republiky sa výcviku zúčastňujú profesionálni vojaci a vojačky z Maďarskej republiky (14PrV), Chorvátskej republiky (1 PrV) a po prvý krát Srbskej republiky v počte 11 profesionálnych vojakov.
 
Výcvik je riadený v anglickom jazyku , vedený inštruktormi VJVM, pozvanými lektormi z OS SR a Práporu výcviku, ktorí sa vrátili z operácie v posledných dvoch rotáciách, čím je zabezpečené efektívne odovzdanie aktuálnych informácii a poznatkov z miesta operácie.
Pre príslušníkov ozbrojených síl Srbskej republiky je cieľ výcviku zameraný na prípravu a zvládnutie operačných úloh spojených s prebratím zodpovednosti za časť Sektoru 4, v ktorom je Slovenská republika vedúcou krajinou. Celkovo je cieľom medzinárodného výcviku pripraviť a zladiť kľúčový personál Sektoru 4 na plnenie operačných úloh v priestore pôsobenia. Na záver týždenného výcviku budú cvičiaci na praktickom zamestnaní v teréne preverení z  reakcie na situácie a incidenty  reálne sa vyskytujúce v priestore operácie.
 
V histórii VJVM sa jedná o piaty medzinárodný výcviku kľúčového personálu pre operáciu UNFICYP.  

fotofotofotofotofoto1foto1foto1

Autor: kpt.Koškovský , Foto: kpt.Koškovský - Dátum: 08.06.2011
Čítanosť: 18185
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share