Preskocit navigáciu

V Martine sa vojaci 4 štátov pripravujú na misu UNFICYP


V Martine sa vojaci 4 štátov pripravujú na misu UNFICYP

V pondelok 6. júna 2011 začal vo Výcvikovej jednotke vojenských misií (VJVM) v Martine medzinárodný výcvik kľúčového personálu do mierovej operácie UNFICYP. Týždňový výcvik v Martine absolvuje 34 profesionálnych vojakov. Okrem 8 vojakov zo Slovenska sa výcviku zúčastňujú 14 profesionálni vojaci a vojačky z Maďarskej republiky, 1 chorvátsky vojak a po prvý krát aj 11 profesionálnych vojakov zo Srbskej republiky.

Výcvik je vedený v anglickom jazyku inštruktormi VJVM, pozvanými lektormi z OS SR a z Práporu výcviku, ktorí sa vrátili z operácie v posledných dvoch rotáciách. Tým je zabezpečené efektívne odovzdanie aktuálnych informácii a poznatkov z miesta operácie.

Pre príslušníkov ozbrojených síl Srbskej republiky je cieľ výcviku zameraný na prípravu a zvládnutie operačných úloh spojených s prebratím zodpovednosti za časť Sektoru 4, v ktorom je Slovenská republika vedúcou krajinou. Celkovo je cieľom medzinárodného výcviku pripraviť a zladiť kľúčový personál Sektoru 4 na plnenie operačných úloh v priestore pôsobenia. Na záver týždenného výcviku budú cvičiaci na praktickom zamestnaní v teréne preverení z reakcie na situácie a incidenty reálne sa vyskytujúce v priestore operácie.

V histórii VJVM sa jedná o piaty medzinárodný výcviku kľúčového personálu pre operáciu UNFICYP.


V Martine sa vojaci 4 štátov pripravujú na misu UNFICYP 2V Martine sa vojaci 4 štátov pripravujú na misu UNFICYP 2V Martine sa vojaci 4 štátov pripravujú na misu UNFICYP 2V Martine sa vojaci 4 štátov pripravujú na misu UNFICYP 2V Martine sa vojaci 4 štátov pripravujú na misu UNFICYP 3

Autor: VJVM , Foto: VJVM - Dátum: 09.06.2011
Čítanosť: 16108
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share