Preskocit navigáciu

VRTUĽNÍKOVÉ KRÍDLO NAVŠTÍVILA LETNÁ ŠKOLA MLADÝCH PROFESIONÁLOV


VRTUĽNÍKOVÉ KRÍDLO NAVŠTÍVILA LETNÁ ŠKOLA MLADÝCH PROFESIONÁLOV
Dňa 30. júna 2011 navštívili účastníci „Letnej školy pre mladých profesionálov“ vrtuľníkové krídlo generálplukovníka Jána Ambruša v Prešove. Išlo v poradí už o šiesty ročník vzdelávacieho programu, ktorý je určený pre študentov magisterského a doktorandského štúdia so zameraním na politické vedy a medzinárodné vzťahy.
 
Centrum pre európske a severoatlantické vzťahy – Center for European and North Atlantic Affairs (CENAA), ktoré je nezávislou mimovládnou organizáciou zaoberajúcou sa aktivitami v oblasti zahraničnej a bezpečnostne politiky organizovalo tento vzdelávací program v spolupráci s Akadémiou Ozbrojených síl generála Milana Rastislava Štefánika.
 
Po úvodnom slove sa v krátkej prezentácii zúčastnení študenti z krajín V4, Ukrajiny, Albánska, Bosny a Hercegoviny, Čiernej Hory, Chorvátska, Kosova, Macedónska a Srbska mali jedinečnú možnosť zoznámiť s úlohami vrtuľníkového krídla v rámci Vzdušných síl OS SR a taktiež s plnením úloh v rámci medzinárodného krízového manažmentu pod záštitou NATO a EÚ.

foto1foto1foto1

Autor: por. Ján Dobál , Foto: por. Ján Dobál, por. Daniel Nehila - Dátum: 30.06.2011
Čítanosť: 9526
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share