Preskocit navigáciu

Ukončenie výcviku personálu UNFICYP Cyprus, rotácia september 2011


Ukončenie výcviku personálu UNFICYP Cyprus, rotácia september 2011

V dňoch 5. a 6. júla 2011 vykonala cvičiaca jednotka UNFICYP záverečné kontrolné cvičenie vo vojenskom posádkovom cvičisku Kolíňanský vrch.
Kontrolné cvičenie bolo zamerané na zabezpečenie monitorovania nárazníkovej zóny (NZ) v dennej aj nočnej dobe, pomocou systému patrolovacích základní a pozorovacích stanovísk peším patrolovaním, rozmiestnením jednotky OSN do priestoru NZ medzi opozičné sily, zabezpečenie pravidelnej spolupráce s opozičnými silami a civilnou správou, udržanie operačnej pripravenosti a schopnosti reagovať na incidenty v NZ použitím jednotiek vycvičených na zjednanie verejného poriadku, zaistenie bezpečnosti a ochrany pre všetkých členov misie, monitorovanie civilných aktivít v NZ v rámci obnovy prirodzených ekonomických aktivít a normalizácie verejných služieb a zabezpečenie humanitárnej pomoci pre komunity „na druhej strane“ (zásobovanie, finančné služby, zdravotnícka pomoc).
Komplexnosť výcviku spočívala aj v preverení psychickej odolnosti počas nočnej časti cvičenia.
Výcvik bol zakončený v piatok 8.7.2011 personálnymi pohovormi, ktoré vykonala komisia zo VzS pod vedením zástupcu veliteľa VzS brigádneho generála Ľubomíra SVOBODU, veliaceho poddôstojníka VzS šbnrtm. Vladimíra BELUŠA a kpt. Tomáša ČIAMPORA.

http://www.vvzs.mil.sk/4086/fotogaleria.php?album=627

 



Autor: plrb , Foto: plrb - Dátum: 08.07.2011
Čítanosť: 15795
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share