Preskocit navigáciu

Generál Bieniek navštívil posádku Trenčín


Generál Bieniek navštívil posádku Trenčín

V pondelok 11. júla 2011 navštívil Centrum výnimočnosti pre oblasť EOD a Veliteľstvo síl výcviku a podpory OS SR zástupca veliteľa veliteľstva NATO pre transformáciu poľský generál Mieczysław Bieniek. V posádke Trenčín ho privítal jej veliteľ generálmajor Peter Vojtek spolu s riaditeľom Centra výnimočnosti pre oblasť EOD plukovníkom Jaroslavom Bieleným.

Poľský generál Bieniek navštívil Slovensko v rámci viacdňovej pracovnej cesty spolu so svojím vojenským asistentom podplukovníkom Reginisom. V úvode návštevy mu riaditeľ Centra výnimočnosti pre oblasť EOD predstavil štruktúru centra, jeho úlohy a úspechy, ktoré centrum vo svojej krátkej histórii dosiahlo. Generál Bieniek v krátkej diskusii venoval pozornosť najvážnejším oblastiam rozvoja centra a predstavil aktuálne transformačné snahy v Severoatlantickej aliancii. Po prehliadke učební a materiálno technického vybavenia centra pre výcvik špecialistov v oblasti EOD si zahraničná návšteva prezrela Trenčiansky hrad a prijala pozvanie na spoločný obed v priestoroch Veliteľstva síl výcviku a podpory OS SR v Trenčíne.

Veliteľ síl generálmajor Vojtek v závere poďakoval poľskému generálovi Bieniekovi za návštevu, venoval mu pamätnú mincu veliteľstva síl a zaželal veľa pracovných úspechov.


Generál Bieniek navštívil posádku Trenčín 2Generál Bieniek navštívil posádku Trenčín 2Generál Bieniek navštívil posádku Trenčín 2Generál Bieniek navštívil posádku Trenčín 2Generál Bieniek navštívil posádku Trenčín 3Generál Bieniek navštívil posádku Trenčín 3Generál Bieniek navštívil posádku Trenčín 3Generál Bieniek navštívil posádku Trenčín 3Generál Bieniek navštívil posádku Trenčín 4Generál Bieniek navštívil posádku Trenčín 4

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: sekretariát VSVaP - Dátum: 11.07.2011
Čítanosť: 15134
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share