Preskocit navigáciu

Slovenskí letci u HELI UNIT ISAF Sharana v Afganistane


Slovenskí letci u HELI UNIT ISAF Sharana v Afganistane

V dňoch 3. – 13. augusta 2011 sa uskutočnila návšteva príslušníkov veliteľstva vzdušných síl v priestore Sharana u vrtuľníkovej jednotky AČR.
Cieľom bolo získať informácie a praktické skúsenosti v oblasti prípravy jednotky pre nasadenie, plánovanie letovej činnosti a zvláštnosti prípravy, údržby vrtuľníkov na území Afganistanu.
V priebehu návštevy boli predstavené rôzne spôsoby plánovania a prípravy letových osádok pri plnení misií a boli informovaní o zvláštnostiach prevádzky a údržby vrtuľníkov v týchto náročných klimatických podmienkach (opotrebovanie pneumatík, lán smerového riadenia, listov nosného rotora, problematické zoradenie motorov vo vysokých nadmorských výškach).
Okrem toho sa príslušníci vzdušných síl spoločne s príslušníkmi vzdušných síl AČR zúčastnili prípravy a výcviku letového a technického personálu v rámci Air Mentoring Team Afganskej národnej armády (ANA) na letisku v Kábule, kde cieľom jednotky je pomôcť pri budovaní a dosiahnutí akceptácii ANA vo svete.
Nadobudnuté informácie a skúsenosti príslušníkov vrtuľníkovej jednotky AČR v Afganistane sú cenným podkladom pre budúcu možnú prípravu a nasadenie vrtuľníkovej jednotky vzdušných síl v podobných podmienkach.

http://www.vvzs.mil.sk/4086/fotogaleria.php?album=641

 



Autor: kpt. Daniel Fabián , Foto: vvzs - Dátum: 17.08.2011
Čítanosť: 13008
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share