Preskocit navigáciu

Najočakávanejšia letecká udalosť už klope na dvere - AKTUALIZOVANÉ


Najočakávanejšia letecká udalosť už klope na dvere - AKTUALIZOVANÉ

V týchto dňoch finišujú posledné prípravy zo strany vojenskej leteckej obce na najočakávanejšiu leteckú udalosť na domácej pôde a to medzinárodné letecké dni SIAF 2011 (SLOVAK INTERNATIONAL AIR FEST). Tieto letecké dni sa konajú pri príležitosti oficiálnych osláv 67. výročia Slovenského národného povstania.


Príprava takéhoto podujatia predstavuje nie malé vynaložené úsilie, nakoľko sa letecké dni budú konať po dlhej dobe na vojenskej leteckej základni Sliač. 

Komplexným zabezpečením prípravy a realizáciou aktivity bol poverený veliteľ Vzdušných síl OS SR generálmajor Ing. Martin Babiak. Skoordinovať, zladiť a správne načasovať celý sled činností takejto medzinárodnej udalosti je proces zložitý.

Na celú prípravu leteckého podujatia dohliada Organizačný výbor z Veliteľstva Vzdušných síl OS SR, ktorého predsedom je brigádny generál Ing. Ľubomír Svoboda. Organizačný výbor začal svoju činnosť v marci tohto roka a je už druhý týždeň dočasne dislokovaný priamo na letisku Sliač, odkiaľ riadi a vykonáva široké spektrum úloh. Výsledkom ich doterajšej práce je skutočnosť, že vojenský letecký personál, technika a priestory sú na tieto veľkolepé dni pripravené. Dôkazom toho je aj to, že dnes v poobedňajších hodinách priletela na letisko Sliač akrobatická skupina Baltické včely - Baltic Bees z Lotyšska.

Do otvorenia tohto atraktívneho leteckého podujatia zostáva len pár dní, no už teraz sa môžu fanúšikovia a priaznivci letectva a leteckej techniky tešiť na pestrý program podujatia a predovšetkým na dynamické ukážky vyššej pilotáže, ktoré predvedú naši a zahraniční vojenskí piloti.

Podrobnejší program je zverejnený na stránke www.siaf.sk.

http://www.vvzs.mil.sk/4086/fotogaleria.php?album=644




Autor: npor. Marcela Vrábelová , Foto: npor. Mário Malatinec, p. Mano Štrauch - Dátum: 23.08.2011
Čítanosť: 14553
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share