Preskocit navigáciu

Vyvedenie vo VVP Lešť


Vyvedenie vo VVP Lešť

V dňoch 7. apríla až 16. mája 2008 vykonávajú jednotky protilietadlovej raketovej brigády Nitra sústredený výcvik vo VVP Lešť.

Obsluhy kompletov S-300 PMU, 2K12 KUB, technického oddielu a práporu logistiky sa presunuli z posádky Nitra a Viničné do Vojenského výcvikového priestoru Lešť. Presun bojovej techniky jednotiek s výnimkou pásovej techniky bol vykonaný po vlastnej osi.

Vyvedené jednotky vykonávajú v poľných podmienkach sústredený výcvik zameraný na plnenie úloh taktickej prípravy, bojovej služby s cieľom zladiť činnosť jednotiek. Dôraz je kladený na prípravu vybraných bojových obslúh na bojové streľby PLRK 2K12 KUB  „STRELA II-2008“ vo VVP Ustka v Poľskej republike.

V dňoch 22.-23. apríla  2008 vykonali „kubácke“ batérie 2. plrsk z protilietadlovej raketovej brigády taktické cvičenie. Jeho súčasťou  bolo vydanie rozkazu pre rekognoskáciu, rekognoskácia do určeného palebného postavenia, vydanie rozkazu pre pochod, presuny jednotiek, zaujatie palebných postavení, vedenie bojovej  činnosti na reálne ciele s celkovým bojovým zabezpečením  a 2-dňové prežitie v poľných podmienkach.

 

 

 

Text : por. Lenka LASTIČOVÁ

Foto : čat. Pavol STRAPKO

FotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotopriloha

Autor: Fiťma Ján - Dátum: 23.04.2008
Čítanosť: 17575
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share