Preskocit navigáciu

Veliteľ vzdušných síl na pracovnom stretnutí s prednostami obvodných úradov


Veliteľ vzdušných síl na pracovnom stretnutí s prednostami obvodných úradov

Každoročne sa veliteľ vzdušných síl stretáva aj so zástupcami štátnej správy. Dňa 27. septembra 2011 privítal veliteľ vzdušných síl generálmajor Martin Babiak a veliteľ zmiešaného krídla Sliač plukovník Vladimír Lisý na pôde zmiešaného krídla v Sliači prednostov obvodných úradov Banskobystrického samosprávneho kraja.

Veliteľ vzdušných síl vo svojej prezentácii oboznámil prednostov obvodných úradov s organizačnou štruktúrou, hlavnými úlohami vzdušných síl so zameraním sa na NATINADS a národný krízový manažment.

Život na základni pri plnení úloh NATINADS a možnosti poskytnutia pomoci obciam v prípade vzniku živelných pohrôm pretavené do reálnych čísiel techniky, materiálu a osôb, priblížil prednostom vo svojej prezentácii veliteľ zmiešaného krídla.

Súčasťou programu bola aj prehliadka trenažérového centra a statická ukážka lietadla MiG-29, ktoré plní úlohy pohotovostného systému a L-39, ktoré zabezpečuje výcvik pilotov. Prezentáciou svojich spôsobilostí ukončila vojenská hasičská jednotka program. Príjemné stretnutie bolo ukončené obedom a podpisom do kroniky veliteľstva vzdušných síl a zmiešaného krídla.   Odvážnejší si mohli zalietať na leteckom simulátore MiG-29 a L-39.

Na záver stretnutia obe stany vyjadrili vieru v dobrú spoluprácu.

http://www.vvzs.mil.sk/4086/fotogaleria.php?album=675

 



Autor: vvzs , Foto: vvzs - Dátum: 28.09.2011
Čítanosť: 9957
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share