Preskocit navigáciu

Dni NATO v Ostrave


Dni NATO v Ostrave

Posledný septembrový víkend patril veľkolepej show „NATO DAYs“ v Ostrave. Jedenásteho ročníka sa zúčastnilo 18 krajín vrátane Slovenskej republiky. Už po druhýkrát sa na letisku Mošnov predviedli bojové stíhačky MiG-29 spolu s vrtuľníkom Mi-17. NATO DAYs sú organizované spolu s oslavou Dňa Vzdušných síl ČR a tohto roku boli v Českej republike najväčšou leteckou prehliadkou.

Viac ako 225 000 návštevníkov obdivovalo statické a dynamické ukážky pozemnej a leteckej techniky zúčastnených krajín. Akrobatické kúsky na nadzvukovom lietadle MiG-29 predvádzal veliteľ bojovej letky zmiešaného krídla Sliač pplk. Marián BUKOVSKÝ. Počas letu, ktorý bol posledným plánovaným vystúpením lietadla MiG-29 na verejnosti v tomto roku, predviedol vysokú obratnosť a výkon lietadla. Víkendová show sa stretla s obrovským úspechom, kde najväčším lákadlom bola opätovná účasť strategického bombardéru B-52 a vystúpenie lietadiel F-5 akrobatickej skupiny Turkish Stars.

Počas celého roka 2011 vzdušné sily vystúpením lietadla MiG-29 na leteckých podujatiach prezentovali pred viac ako 1 000 000 návštevníkmi vysokú úroveň prípravy lietajúceho aj technického personálu.

http://www.vvzs.mil.sk/4086/fotogaleria.php?album=677




Autor: zk Sliač , Foto: zk Sliač - Dátum: 28.09.2011
Čítanosť: 10624
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share