Návrat z mierových misií


Návrat z mierových misií

Dňa 30. septembra 2011 na Mierovom námestí v Trenčíne minister obrany Slovenskej republiky Ľubomír GALKO spolu s náčelníkom Generálneho štábu OS SR generálom Ľubomírom BULÍKOM privítali vojakov, ktorí sa vrátili zo zahraničných operácií NATO ISAF v Afganistane, OSN UNFICYP na CYPRE, EÚ ALTHEA v Bosne a Hercegovine, pozorovateľskej operácie EÚ EUMM v Gruzínsku a OSN UNTSO na Golanských výšinách. Celkom 239 vojakov zo Slovenska, Maďarska, Srbska a Chorvátska prevzalo ocenenia za účasť v mierových misiách z rúk ministra obrany SR a najvyšších predstaviteľov rezortu obrany, medzi ktorými boli aj dvaja príslušníci Vojenskej polície kpt. Radovan SMATANA a rtm. Jozef KMEŤ.

"Pôsobenie príslušníkov Ozbrojených síl Slovenskej republiky jednoznačne najviac napomáha k udržaniu vysokého kreditu, ktorý Slovenská republika má. Je obdivuhodné, že kredit, ktorý sme nasadili v predchádzajúcich rokoch, dokážeme udržiavať aj v dnešnej dobe," povedal Galko s tým, že momentálne pôsobí v mierových misiách 590 slovenských vojakov a v ére samostatnosti sa ich v problémových oblastiach sveta vystriedalo už neuveriteľných 14 tisíc.

Slávnostného nástupu sa zúčastnili, okrem ministra obrany Slovenskej republiky a náčelníka Generálneho štábu OS SR, viceprimátorka mesta Trenčín p. Renata KAŠČÁKOVÁ a ďalší významní hostia ozbrojených síl Slovenskej republiky, Vojenskej polície a rodinný príslušníci.

Vojenská polícia počas slávnostného nástupu dohliadala na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky pri príchode hostí na dôležitých križovatkách a na Mierovom námestí poriadkovými hliadkami dohliadala na pokojný priebeh slávnostnej ceremónie.


Slávnostný nástupSlávnostný nástupSlávnostný nástupSlávnostný nástupSlávnostný nástupSlávnostný nástupSlávnostný nástupSlávnostný nástupSlávnostný nástupSlávnostný nástupSlávnostný nástupSlávnostný nástupSlávnostný nástup

Autor: VP , Foto: VP - Dátum: 30.09.2011
Čítanosť: 23532
Verzia pre tlač

Skočiť na menu