Preskocit navigáciu

Výcvik hasičov krídla v lezeckých technikách z vrtužníka Mi-17


Výcvik hasičov krídla v lezeckých technikách z vrtužníka Mi-17
Dňa 27.9.2011 sa príslušníci vojenskej hasičskej jednotky vrtužníkového krídla generálplukovníka Jána Ambruša v Prešove zdokonažovali vo výcviku sebazáchrany a záchrany osôb vo vožnej prírode v pohorí Slanské vrchy. Témou výcviku bol „Výcvik lezeckých techník z vrtužníka Mi-17.“ Zúčastnilo sa ho 7 príslušníkov VHJ.
 
Ciežom cvičenia bolo zdokonali príslušníkov lezeckej skupiny v lezeckých a podvesových technikách pomocou vrtužníka Mi-17, navádzanie vrtužníka pomocou dymovníc, nácvik skupinového presunu záchranárov v podvese a záchrana pomocou evakuačných postrojov.
 
Nácvikom si príslušníci vojenskej hasičskej jednotky vrtužníkového krídla v Prešove preverili svoje schopnosti v oblasti záchrany osôb, sebazáchrany a  potvrdili pripravenos k reálnemu zásahu.

Výcvik hasičov krídla v lezeckých technikách z vrtužníka Mi-17Výcvik hasičov krídla v lezeckých technikách z vrtužníka Mi-17Výcvik hasičov krídla v lezeckých technikách z vrtužníka Mi-17Výcvik hasičov krídla v lezeckých technikách z vrtužníka Mi-17Výcvik hasičov krídla v lezeckých technikách z vrtužníka Mi-17Výcvik hasičov krídla v lezeckých technikách z vrtužníka Mi-17

Autor: por. Daniel Nehila , Foto: slob. Ivan Leššo - Dátum: 10.10.2011
Čítanos: 12782
Verzia pre tlač

Skoči na menu


Share