Preskocit navigáciu

Letci z Prešova sa pripravujú na bojové streľby


Letci z Prešova sa pripravujú na bojové streľby
Jedine svedomitou prípravou a dokonalou organizáciou sa dosiahne bezchybný výsledok. Touto zásadou sa riadia aj letci z prešovského vrtuľníkového krídla generálplukovníka Jána Ambruša pri príprave na bojové streľby.
Samotnému vykonaniu bojových strelieb predchádza rad povinností, ktoré je nutné splniť pred odchodom zabezpečujúceho personálu a odletom vrtuľníkov na plnenie úloh. Jednou z prvých úloh, ktoré je nutné splniť pred odchodom na bojové streľby je uskutočnenie súčinnostného dohovoru medzi veliteľom pozemného sledu, vedúcim riadenia lietania  a veliteľom vojenského výcvikového priestoru, na ktorom sa spresnia informácie ohľadom zabezpečenia a využitia strelnice, použitia munície, počtov osôb, techniky a zabezpečenia stravovania, či ubytovania pre zabezpečujúci personál.
Nemenej dôležitou úlohou je predletová príprava lietajúceho personálu, ktorá zahŕňa vydanie bezpečnostných a letovodských pokynov so zameraním na bojové streľby. Lietajúci personál sa v rámci tejto prípravy zaoberá režimami letov, zámernými prvkami, bezpečnostnými výškami a v neposlednom rade naštudovaním, respektíve zopakovaním si údajov o leteckej strelnici. Piloti nesmú taktiež zabudnúť na školenie o riešení zvláštnych prípadov počas letu so zameraním na poruchu výzbroje a vykonanie trenáže v kabíne vrtuľníka, alebo na leteckom simulátore, kde sa preverujú postupy a ovládanie výzbroje.

        Po zvládnutí všetkých poučení sú piloti preskúšavaní oprávneným veliteľom a sú pripravení na realizáciu bojových strelieb na pozemné ciele.



Autor: vkPO , Foto: vkPO - Dátum: 21.10.2011
Čítanosť: 9874
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share