Preskocit navigáciu

IGLY budú strieľať na Záhorí


IGLY budú strieľať na Záhorí

Vzdušný priestor nad nitrianskym posádkovým cvičiskom Kolíňanský vrch je od 17. októbra nepretržite monitorovaný. Profesionáli z protilietadlovej raketovej brigády vyzbrojení prenosným kompletom IGLA určeným na ničenie nízkoletiacich cieľov sa tu do 28. októbra svedomito pripravujú na ostré bojové streľby.

Za sťažených meteorologických podmienok, na rozbahnenom teréne a za silného nárazového vetra cvičí 78 vojakov a 12 kusov techniky. Napriek nízkej teplote a nepriazni sychravého, hmlistého a daždivého počasia jednotky v rámci udržiavacieho výcviku precvičili činnosť za pochodu, rekognoskáciu pochodovej osi a palebného postavenia, zaujatie palebného postavenia a nácvik riadenia paľby na reálne ciele, prekonávanie chemicky a radiačne kontaminovaného priestoru, dekontamináciu jednotky, všestranné bojové zabezpečenie, ženijné maskovanie a riešenie neočakávaných situácií a incidentov za použitia imitačnej munície.

V závere výcviku vojaci absolvovali náročnú kontrolu zladenosti a dnes vykonávajú vlastné taktické cvičenie pod vedením podplukovníka Mariána BERNÁTA. Jeho cieľom je preveriť plnenie úloh bojovej činnosti pre úspešné zvládnutie ostrých bojových strelieb, ktoré sa uskutočnia začiatkom novembra na Záhorí.

http://www.vvzs.mil.sk/4086/fotogaleria.php?album=704

 



Autor: npor. Andrea Levíková , Foto: plrb - Dátum: 26.10.2011
Čítanosť: 8717
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share