Preskocit navigáciu

Spomienka na zosnulých vojakov


Spomienka na  zosnulých vojakov

Minister obrany Ľubomír Galko a náčelník Generálneho štábu OS SR generál Ľubomír Bulík sa dnes zúčastnili na smútočnej spomienke, ktorá bola venovaná pamiatke zosnulým príslušníkom ozbrojených síl a rezortu obrany.

„Verím, že napriek počiatočnému smútku a bôľu, ktorý cítime, postupne sa nám vynárajú obrazy všetkých tých krásnych chvíľ, ktoré sme s nimi zažili,“ povedal na zhromaždení v areáli Pamätníka zmierenia na ministerstve obrany Ľ. Galko. Dodal: Spomeňme si na tomto mieste na všetkých vojakov, ktorí službe vlasti priniesli tú najväčšiu obeť – a ktorí sa nevrátili k svojim rodičom, manželkám a deťom, k priateľom. Súcítime s ich stratou. Česť ich pamiatke.“ Pri Pamätník zmierenia, kde sú uložené prste zeme z bojísk, kde padli slovenskí vojaci, následne Ľ Galko a Ľ Bulík zapálili sviece. Spomienkové ekumenické modlitby predniesli vojenskí duchovní plukovníci František Počurek a Jaroslav Balocký.

Minister, generalita, vojaci a zamestnanci rezortu sa následne presunuli do Siene slávy, ktorá je venovaná slovenským účastníkom zahraničných misií. Aj tu, pri pamätnej tabuli s 54 menami vojakov, ktorí v zahraničí padli pri plnení svojich povinností, zapálili smútočné sviece.


Spomienka na zosnulých vojakovSpomienka na zosnulých vojakovSpomienka na zosnulých vojakovSpomienka na zosnulých vojakovSpomienka na zosnulých vojakovSpomienka na zosnulých vojakovSpomienka na zosnulých vojakov

Autor: MO SR - Pavol Vitko , Foto: kpt. Peter Michnica - Dátum: 02.11.2011
Čítanosť: 15395
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share