Preskocit navigáciu

Rakety na streľbu pripravené


Rakety na streľbu pripravené

Termín bojových strelieb prenosných protilietadlových raketových kompletov S-2M sa neúprosne blíži. Celkom 26 strieľajúcich profesionálnych vojakov delí od strelieb na Záhorí už len tento víkend. Sedem statočných z nich odpáli rakety počas krátkej zastávky obrneného transportéru OT-90 po prvý krát, no nájdu sa tu aj profesionáli, ktorí majú na svojom konte viac ako 20 odpálených rakiet. Cieľom ich snaženia bude zostreliť vrtuľník – v tomto prípade zasiahnuť svetlicu imitujúcu vrtuľník vo vise.
 
Dnes, 4. novembra 2011 na poradovej prehliadke strieľajúcej jednotky, šesťčlenná komisia pod vedením veliteľa plukovníka Vladimíra KOVÁČA dôsledne preverila pripravenosť osôb, techniky a materiálu pred plnením úloh bojových strelieb. Od jednotky sa očakáva čo najlepšie splnenie úloh a nadviazanie na sériu výborných výsledkov strelieb z uplynulých rokov.

Slovami: „Verím, že nám počasie nezamieša karty“ zakončil poradovú prehliadku veliteľ nitrianskej protilietadlovej raketovej brigády, nakoľko nepriaznivé poveternostné podmienky môžu značne skomplikovať priebeh samotných strelieb.

http://www.vvzs.mil.sk/4086/fotogaleria.php?album=716

 



Autor: plrb , Foto: plrb - Dátum: 04.11.2011
Čítanosť: 9627
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share