Preskocit navigáciu

V Sektore 4 bol na inšpekcii generálmajor Chao Liu


V Sektore 4 bol na inšpekcii generálmajor Chao Liu

Dňa 31. októbra 2011 sa uskutočnila v Sektore 4 inšpekcia hlavného veliteľa misie UNFICYP generálmajora Chao Liu. Jednalo sa o pravidelnú inšpekciu, konajúcu sa vždy po pravidelnej rotácií nového personálu. Cieľom inšpekcie bolo preveriť operačné spôsobilosti v priestore zodpovednosti Sektoru 4 vyplývajúce z úlohy „Mandátu OSN“ operácie UNFICYP s dôrazom na praktické zvládnutie simulovaných incidentov, ktoré po prvý krát pri takejto kontrole boli simulované a odohrané nadriadeným veliteľstvom UNFICYP.

Generálmajor Chao Liu bol spolu s príslušníkmi Sektoru 4 v nárazníkovej zóne, kde osobne ako jeden člen patrolovacieho tímu mal možnosť priamo sledovať nasadenie a reakcie pri riešení jednotlivých incidentov s dôrazom na preverenie systému riadenia a velenia počas plnenia úloh. Veľmi sa zaujímal aj o pôsobenie novej čaty Srbského kontingentu, ktorá prebrala zodpovednosť za časť sektoru. Po intenzívnom päť týždňovom výcviku za aktívnej a spoločnej prípravy so Slovenskými príslušníkmi, ktorí im postupne odovzdávali skúsenosti, bola schopná sa s hrdosťou prezentovať a dokázať, že sa stala jednou z opory Sektoru 4. Počas inšpekcie dokázali príslušníci Sektoru 4 presvedčiť hlavného veliteľa misie UNFICYP a jeho komisiu, že sú pripravení na plnenie operačných úloh, ako jeden spoločný tím bez rozdielu národností.

Generálmajor Chao Liu vyjadril veľkú spokojnosť s nasadením a profesionalitou s akou príslušníci Sektoru 4 pristúpili k plneniu úloh vyplývajúcich z mandátu operácie a znova zdôraznil, že Sektor 4 je sektor, na ktorý sa môže vždy spoľahnúť.

http://www.vvzs.mil.sk/4086/fotogaleria.php?album=723

 



Autor: šb.nrtm. Štefan Husár , Foto: šb.nrtm. Štefan Husár - Dátum: 08.11.2011
Čítanosť: 8886
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share