Preskocit navigáciu

Náčelník štábu jednotiek UNFICYP na inšpekcii v Sektore 4


Náčelník štábu jednotiek UNFICYP na inšpekcii v Sektore 4

Úroveň operačnej pripravenosti slovenských príslušníkov pôsobiacich v priestore zodpovednosti Sektoru 4 si osobne formou inšpekcie prišiel zhodnotiť náčelník štábu jednotiek UNFICYP plukovník Gerard Hughes.

V značne krátkom období po septembrovej rotácii podstúpil Sektor 4 z nadriadeného stupňa niekoľko významných inšpekcií, ktoré 10.11.2011 boli uzatvorené inšpekciou náčelníka štábu UNFICYP. Táto inšpekcia bola prioritne zameraná na pripravenosť a zladenosť medzi príslušníkmi Sektoru 4 pri plnení operačných úloh, ktoré im v priestore zodpovednosti vyplývajú z Mandátu OSN a poslania misie. Náčelník štábu mal počas inšpekcie možnosť priamo v akcii vidieť činnosť naších príslušníkov pri monitorovaní nárazníkovej zóny, ako aj pri vyjednávaní s opozičnými silami v rámci riešenia civilných záležitostí v nárazníkovej zóne. Súčasťou jeho doprovodu okrem hlavných funkcionárov zodpovedných za riešenie operačných úloh v priestore zodpovednosti boli aj styční dôstojníci, ktorí ho sprevádzali po všetkých pozíciach, kde vykonávajú činnosť profesionálni vojaci Sektoru 4 vrátane mesta Varosha, ktoré je známe ako mesto duchov. Prostredníctvom styčných dôstojníkov, ktorí svojím každodenným vyjednávaním prispievajú v rámci tejto misie k zabezpečeniu dodržiavania prímeria a zabráneniu obnovenia bojov medzi cyperskými Grékmi a Turkami mu boli počas jeho doprovodu vysvetlené citlivé otázky s ktorými sa počas misie stretávajú medzi opozičnými stranami.

Na záver inšpekcie poďakoval náčelník štábu veliteľovi Sektoru 4 podplukovníkovi Paňkovi a príslušníkom Sektoru 4 za ich každodenný prínos ako aj vzornú reprezentáciu v rámci misie UNFICYP a vyjadril svoj obdiv hlavne smerom k zosúladeniu činnosti príslušníkov v medzinárodnom prostredí Sektoru 4 v tak krátkom období, kde je Slovenská republika vedúcou krajinou.


CyprusCyprusCyprusCyprus

Autor: UNFICYP - npor. Zuzana Miženková - Dátum: 15.11.2011
Čítanosť: 13473
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share