Preskocit navigáciu

Pietna spomienka červených makov v rámci misie UNFICYP


Pietna spomienka červených makov v rámci misie UNFICYP

Každý národ si spomína na svojich zomrelých. V nedeľu 13. novembra UNFICYP, rodina národov zaoberajúca sa mierovou operáciou na Cypre pripravila na vojenskom cintoríne medzinárodnú spomienkovú slávnosť za všetkých, ktorí položili svoje životy v oboch svetových vojnách a iných ozbrojených konfliktoch.

Tejto slávnosti sa zúčastnili najvyšší predstavitelia misie UNFICYP, veľvyslanci pôsobiaci na Cypre a velitelia jednotlivých sektorov so svojimi vojakmi, ktorí si pripomenuli a vyjadrili úctu položením symbolických vencov s červenými makmi k pamätníku zosnulých vojakov. Symbolické vence s červenými makmi ako znak útrapy a bolesti ranených vojakov, ktorí sa zúčastnili veľkých krvavných bitiek a ktorých hroby boli posiaté práve červenými divými makmi, sa stali spomienkami na tieto vojnové hrôzy.

Ekumenická spomienková slávnosť, ktorej sa zúčastnili aj príslušníci Sektoru 4 bola vedená vojenskými duchovnými britským Deiniolom MORGANOM, argentínskym Celsom Rafaelom MELIDA a slovenským Ivanom BOJČUKOM, ktorí pôsobia v mierovej misii UNFICYP. Vyvrcholením spomienkového aktu na počesť všetkých zosnulých bol vo večerných hodinách veliteľom jednotiek UNFICYP slávnostne zahájený koncert s vážnou hudbou vyvolávajúcou atmosféru pripomenutia si významu symbolu červených makov.


CyprusCyprusCyprusCyprus

Autor: UNFICYP - starší kaplán Ivan Bojčuk , Foto: UNFICYP - Dátum: 15.11.2011
Čítanosť: 11841
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share