Preskocit navigáciu

Na Cypre privítali vzácne návštevy


Na Cypre privítali vzácne návštevy

V uplynulých dňoch poctili Sektor 4 misie UNFICYP svojou návštevou delegácie z veliteľstva OSN v New Yorku a ministerstva obrany Maďarskej republiky.

Veliteľ sektoru pplk. Jozef Paňko mal možnosť privítať náčelníka oddelenia mierových operácií veliteľstva OSN v New Yorku, plukovníka Yongjae LEE, do ktorého zodpovednosti patrí misia UNFICYP a tiež delegáciu štátneho tajomníka ministra obrany Maďarska Lajosa FODORA v doprovode zástupcu náčelníka generálneho štábu Obranných síl Maďarskej republiky generálporučíka Zoltána OROSZA a zástupcu veliteľa spoločného veliteľstva brigádného generála Ištvána BARÁTHA.

Počas návštev sa delegácie mali možnosť v sprievode príslušníkov Sektoru 4 oboznámiť nielen s plnením operačných úloh na jednotlivých pozíciách, ale aj s podmienkami, v akých musia príslušníci Sektoru 4 tieto úlohy plniť. Po absolvovaní terénneho brífingu vykonanom príslušníkmi MOLO tímov a prejdení jednotlivých pozícií v nárazníkovej zóne sa taktiež oboznámili so stavom a kapacitou jednotlivých ubytovacích priestorov Sektoru 4 a podmienkami pre výkon služby a zabezpečenia bežného života jeho príslušníkov.

Na záver svojho pobytu členovia delegácií vyjadrili príslušníkom SLOVCON svoj obdiv a uznanie , čo pri rozlúčke potvrdil plukovník LEE slovami: „Dostal som viac, ako som očakával“ a tiež príslušníci maďarskej delegácie, ktorí okrem iného zvlášť ocenili ústretovosť a profesionalitu Slovákov voči maďarským príslušníkom kontingentu HUNCON pôsobiacim pod ich velením.

http://www.vvzs.mil.sk/4086/fotogaleria.php?album=742




Autor: UNFICYP , Foto: UNFICYP - Dátum: 24.11.2011
Čítanosť: 8496
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share