Preskocit navigáciu

Aj príslušníci vzdušných síl rozdávajú nádej


Aj príslušníci vzdušných síl rozdávajú nádej

Mnohí si to neuvedomujú, ale každý z nás v sebe ukrývame najväčšie bohatstvo a tým je ľudská krv. Má nevyčísliteľnú hodnotu a je unikátna tým, že dokáže urobiť najväčší zázrak na svete a tým je zachrániť ľudský život.

Medzi nami sú aj takí, ktorí sa o tento druh bohatstva, či už z konkrétnych dôvodov alebo len tak, rozhodnú podeliť. Popri svojej každodennej práci, povinnostiach a starostiach myslia na tých, ktorých v konečnom dôsledku ani nepoznajú, aby im dodali to posledné, čo im môže častokrát zachrániť život a tým je nádej v podobe darovanej krvi.

Na Slovensku je bezpríspevkové darovanie krvi oceňované Slovenským červeným krížom udelením Plakety prof. MUDr. J. Janského a Medaily prof. MUDr. Jána Kňazovického.

Slovom „ĎAKUJEM“ pre viacnásobných bezplatných darcov krvi odznelo dnes v priestoroch Zvolenského zámku, kde zároveň zástupcovia Slovenského Červeného kríža spolu s primátorom mesta Zvolen Miroslavom Kuseinom odovzdali strieborné, zlaté a diamantové Janského plakety. Medzi ocenenými boli aj príslušníci vzdušných síl pplk. Slavomír Milde, mjr. Zdenko Baranec, kpt. Ladislav Zajac, rtm. Roland Šajban a zamestnanec Ľudovít Bako. Počas dnešného podujatia bol ocenený aj bývalý príslušník vzdušných síl mjr.v.z. Cyril Deliman, ktorý získal najvyššie možné ocenenie a to Kňazovického medailu. Toto ocenenie je možné získať u mužov po 100 a u žien po 80 bezplatných odberoch.

Nech je dnešný deň akýmsi poslaním aj pre nás ostatných, nakoľko tak málo stačí, aby sa práve darovaním krvi vrátila šanca tam, kde plameň nádeje pomaly zhasína.


krvkrvkrvkrvkrv 2krv 2krv 2

Autor: vvzs , Foto: vvzs - Dátum: 02.12.2011
Čítanosť: 15843
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share